Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Obama: Lielbritānijas izstāšanās no ES rada bažas par pasaules ekonomikas izaugsmi

Lielbritānijas iedzīvotāju balsojums par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) rada "ilgāka termiņa bažas" par pasaules ekonomikas izaugsmi, laikā, kad ekonomikas izlaide jau tā ir vāja, trešdien brīdināja ASV prezidents Baraks Obama.

"Domāju, ka pastāv patiesas ilgāka termiņa bažas par pasaules izaugsmi, ja patiešām Lielbritānija izstāsies no ES, un tas iesaldē investīciju iespējas Lielbritānijā vai Eiropā kopumā," Obama teica Ziemeļamerikas līderu samitā Kanādā.

"Laikā, kad pasaules ekonomikas izaugsmes rādītāji jau tā ir vāji, tas situāciju neuzlabo," par Lielbritānijas izstāšanos no ES teica ASV prezidents.

Pēc tikšanās ar Kanādas un Meksikas kolēģiem viņš pauda pārliecību, ka pasaules finanšu sistēma spēj pretoties satricinājumiem, jo trešdien pasaules finanšu tirgi parādīja atkopšanās pazīmes pēc iepriekšējas divās dienās piedzīvotā straujā krituma.

"Pēc Lielbritānijas balsojuma par aiziešanu no Eiropas Savienības mūsu ekonomikas speciālisti turpinās strādāt kopā, lai mēs nezaudētu koncentrēšanos uz mūsu ekonomiku izaugsmes nodrošināšanu un gādātu par to, ka pasaules finanšu sistēma ir stabila," klāstīja Obama.

"Esmu pārliecināts, ka varam to izdarīt," viņš uzsvēra.

Obama un Kanādas premjerministrs Džastins Trido skaidri pauduši savu atbalstu Lielbritānijas palikšanai 28 valstu blokā, un samita Otavā daudz runāts par Lielbritānijas referenduma sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits