Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

OECD: Pandēmija izgaismojusi nopietnus trūkumus Eiropas valstu veselības aprūpes sistēmās

Jaunā koronavīrusa pandēmija izgaismojusi nopietnus trūkumus Eiropas valstu veselības aprūpes sistēmās, teikts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ceturtdien publiskotā ziņojumā.

Darbinieku trūkums izrādījusies daudz nopietnāka problēma nekā gultasvietu trūkums slimnīcās, secināts ziņojumā, norādot, ka pagaidu slimnīcas bijis iespējams iekārtot ātrāk nekā apmācīt jaunus darbiniekus.

Ziņojumā arī norādīts, ka valdībām jāatrod labākas stratēģijas ierobežojumu atvieglošanai, lai izvairītos no pilnīgas karantīnas režīmiem.

Sevišķi svarīgi ir palielināt testēšanu un inficēšanās ķēžu izsekošanu, uzsvērts ziņojumā.

"Vairumam valstu (..) bija problēmas paplašināt testēšanu, kas ierobežoja testēšanas un kontaktu izsekošanas efektivitāti. Tas nestāja tām daudz iespēju, lai savaldītu vīrusa izplatīšanos pirmā viļņa laikā, padarot par nepieciešamu stingrāku ierobežojumu ieviešanu," teikts ziņojumā.

Veiksmīgi izrādījās aizliegumi rīkot lielus pasākumus, ieteikumi strādāt no mājām un sejas masku valkāšana, secināts ziņojumā.

OECD arī norādīja, ka pandēmija sevišķi smagi skārusi gados vecus cilvēkus, nabadzīgus cilvēkus, etniskās minoritātes un cilvēkus, kas dzīvo nabadzīgos rajonos, kas daļēji skaidrojams ar ierobežoto piekļuvi veselības aprūpes institūcijām.

Organizācija uzsvēra, ka šī situācija izgaismo nepieciešamību koncentrēties uz sociālajiem faktoriem, kas ietekmē cilvēku veselību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits