Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Olands nodevis Francijas prezidenta zvērestu, franču sociālisti pirms viņa vizītes Vācijā asi kritizē Merkeli

Francijas prezidenta vēlēšanās uzvarējušais Fransuā Olands oficiāli stājies Francijas prezidenta amatā, nododot prezidenta zvērestu. Tikmēr viņa partijas biedri sociālisti pēc jau dažām stundām gaidāmās Olanda un Angelas Merkeles tikšanās priekšvakarā asi uzbrukuši Vācijas kanclerei, paziņojot, ka neļaus viņai vienpersoniski uzņemties Eiropas vadību.

"Mēs nepiedalāmies vēlēšanās, lai iegūtu Eiropas Savienības (ES) prezidentu, kuru sauc Angela Merkele un kas lemj citu likteņus," svētdien norādīja Olanda vadītās Francijas Sociālistu partijas pārstāvis Benuā Amons. Francija neatkāpsies no ieceres uzsākt jaunas sarunas par ES fiskālās disciplīnas līgumu, "lai ekonomika atgūtu impulsu, pateicoties izaugsmei," intervijā Francijas televīzijas trešajam kanālam uzsvēra Amons.

Arī vācu laikraksts Handelsblatt pirmdien citēja franču sociālistu pārstāvja izteikumu, ka Merkelei nevar ļaut "vienai izlemt Eiropas likteni". Amons norādījis, ka taupības politika, kas līdz šim tikusi īstenota, cenšoties pārvarēt eirozonas parādu krīzi, "novedusi pie neveiksmes" Grieķijā un ka krīze turpina izplatīties. "Taupībai jāpieliek punkts," uzsvēris franču sociālists.

"Mēs vēlamies, lai Merkeles kundze sadzirdētu šo vēsti, pretējā gadījumā [fiskālās disciplīnas] līgums netiks ratificēts," piebildis Amons, norādot, ka par jebkurām domstarpībām starp Parīzi un Berlīni atbildīga būšot Vācijas kanclere. "Viņa Vācijas vārdā var solīt, ko vēlas, bet mums ir franču tautas mandāts," uzsvēris partijas pārstāvis.

Kā ziņots, Olands tikai dažas stundas pēc gaidāmās zvēresta došanas ceremonijas, stājoties Francijas prezidenta amatā, otrdien dosies uz Berlīni, lai savā pirmajā ārvalstu vizītē tiktos ar Merkeli. Taču Amona izteikumi Olanda vizītes priekšvakarā, šķiet, neattaisno Vācijas cerības, ka pēc stāšanās amatā jaunievēlētais Francijas prezidents atkāpsies no savas priekšvēlēšanu retorikas un pakļausies līdzšinējam ES taupības kursam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits