Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Oslo vēlas līdz 2030.gadam samazināt oglekļa dioksīda emisijas par 95%

Norvēģijas galvaspilsēta Oslo piektdien paziņoja, ka ir izvirzījusi mērķi līdz 2030.gadam samazināt savas oglekļa dioksīda emisijas par 95%.

"Šī ir visambiciozākā klimata stratēģija jebkurai lielpilsētai pasaulē," paziņojumā sacīja Oslo mērs Raimonds Johansens.

"Mēs kopā ar Oslo iedzīvotājiem un ekonomikas aktoriem gribam nākamos 11 gadus strādāt, lai likvidētu atlikušos klimata gāzu emisiju avotus šajā pilsētā," teica mērs.

Pilsētā valdošā sarkano un zaļo vairākuma koalīcija nesniedza izmaksu novērtējumu šī mērķa īstenošanai, par kuru ir paziņots mēnesi pirms pašvaldību vēlēšanām.

Samazinājumu par 95% tiek plānots īstenot salīdzinājumā ar emisijām 2009.gadā, līdz kuram sniedzas Norvēģijas Vides aģentūras datubāzes informācija par pašvaldību emisijām.

Viens no pasākumiem, kas tiek plānoti šī mērķa sasniegšanai, ir panākt, lai visas automašīnas Oslo būtu "bez emisijām", lai gan pašvaldība nevēlas runāt par benzīna un dīzeļa automašīnu aizliegšanu.

Oslo šogad ir Eiropas Zaļā galvaspilsēta. Pašvaldība arī grib samazināt automobiļu satiksmi par vienu trešdaļu salīdzinājumā ar 2015.gadu, uzsverot sabiedriskā transporta, veloceliņu un gājēju ietvju nozīmi.

Norvēģija, kas ir lielākā naftas ieguvējvalsts Rietumeiropā, jau ir pirmajā vietā pasaulē pēc elektromobiļu skaita uz vienu iedzīvotāju.

Norvēģija arī ir izvirzījusi mērķi panākt, lai no 2025.gada visi jaunie šajā valstī pārdotie automobiļi būtu bezemisiju modeļi.

Top komentāri

KLIMATGEITANEKAVĒJIES!
K
Politiķi domā, ka klimata problemātika ir ēzelis, kuru var apseglot un sekmīgi jāt... bet patiesībā tas ir tīģeris, kurš jūs pašus aprīs.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Aizliegt gāzēt dzērienus! Aizliegts atraugāties! Aizliegt bezdēt!
trusis nejaukais
t
un savus mezha ugunsgreekus arii aizliegs? laikam zaljie domaa ka ir speejiigi kontroleet situaaciju.. https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/zviedrijas-un-norvegijas-dienvidos-izcelusies-plasi-meza-ugunsgreki-14218428
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits