Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Nigērijas piekrastē uzbrukts Lietuvas kuģim, nolaupīti pieci lietuvieši

Nigērijas piekrastē pirmdien pirāti uzbrukuši Lietuvas kravas kuģim _Saturnas _un nolaupījuši piecus apkalpes locekļus, informē Lietuvas Ārlietu ministrija. Uz kuģa kopumā atradās četrpadsmit apkalpes locekļi. Viņi visi ir Lietuvas pilsoņi. Piecu nolaupīto jūrnieku atrašanās vieta nav zināma, raksta Delfi.lt.Kuģa īpašnieks stāsta, ka kuģis un tā krava nav cietuši. Viņam arī nav skaidrs jūrnieku nolaupīšanas iemesls.

Kuģa Saturnas īpašnieces - kompānijas Limarko laivininkystes kompanija (LLK) - prezidents Vītauts Līgnugaris aģentūrai BNS pastāstīja, ka ne kuģim, ne kravai bojājumi nav nodarīti, bet motīvi, kāpēc noticis uzbrukums kuģim, nav zināmi.

Lietuvas Ārlietu ministrija informēja, ka uzbrukuma laikā neviens nav cietis un pašlaik tiek mēģināts noskaidrot nolaupīto apkalpes locekļu atrašanās vietu.

Uzbrukums noticis, kad kuģis bija noenkurojies pie Eskravosas upes ietekas okeānā netālu no Lagosas ostas un gaidījis zivju izkraušanu, vēstīja ministrija.

Lietuvas ārlietu ministrs Vīgauds Ušacks izveidojis krīzes grupu situācijas risināšanai, aģentūru BNS informēja Lietuvas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Rolands Kačinsks.

"Ministrs apsprieda ar Limarko vadītāju rīcības plānu. Pa diplomātiskajiem kanāliem tiek noskaidroti notikušā apstākļi un nolaupīto Lietuvas pilsoņu atrašanās vieta," sacīja Kačinsks.

Ministrija pagaidām neatklāj nolaupīto Lietuvas pilsoņu identitāti.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits