Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Zviedrijas valdība: Latvijas glābšanā piedalīsies Ziemeļvalstis

Latvijas finansiālā glābšanā, kas notiek Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Eiropas Savienības vadībā, piedalīsies visas Ziemeļu un Baltijas reģiona valstis. To trešdien žurnālistiem Stokholmā paziņoja Zviedrijas finanšu ministrs Anders Borgs, par ko vēsta BNS.

"Ieguldījumu [Latvijas finanšu problēmu risināšanā] dos visas Ziemeļvalstis. Pēc mūsu uzskata, [palīdzības piešķiršanas fondam] vajadzētu būt gatavam līdz Ziemassvētkiem," viņš sacīja pēc tikšanās ar Latvijas finanšu ministru Ati Slakteri.

"Ziemeļvalstis un Baltijas valstis sadarbojas šajā SVF darbības reģionā, un mēs uzskatām, ka reģiona ietvaros mums ir jāapliecina īpaša solidaritāte," uzsvēra Zviedrijas finanšu ministrs.

Viņš tomēr atteicās atklāt, cik lielu naudas summu varētu piešķirt Latvijai.

Borgs stāstīja, ka Ziemeļu un Baltijas valstis ir strādājušas ciešā sadarbībā ar Latvijas valdības pārstāvjiem, lai rastu risinājumus izejai no krīzes Latvijā.

"Mēs visi saprotam, ka problēmas Latvijā ir smagas, situācija ir problemātiska, taču mēs arī vēlamies paziņot, ka mēs stingri atbalstām būtisko progresu, kādu panākusi Latvijas valdība," viņš norādīja.

Zviedrijas finanšu ministrs arī atzinīgi novērtēja Latvijas valdības plānotos budžeta samazinājumus. Pēc viņa teiktā, valdības plāns esot ļoti ambiciozs, un tam vajadzētu nodrošināt Latvijas nacionālas valūtas lata stabilitātes saglabāšanu.

Latvijas Finanšu ministrijas amatpersonas Slaktera vadībā trešdien Stokholmā tikās ar Ziemeļu un Baltijas valstu, SVF, Eiropas Komisijas un Eiropas Centrālās bankas pārstāvjiem, lai apspriestu Latvijas ekonomikas restrukturizācijas programmu.

"Programmā paredzētā fiskālā restrukturizācija ir viena no uzticamākajām, ar kādu esam iepazinušies. Mēs gaidām tās īstenošanu. Mēs arī stingri atbalstām Latvijas vēlmi saglabāt esošo lata piesaistes kursu eiro. Mēs esam pārliecināti, ka spēcīgā programma padarīs šo piesaisti pilnībā uzticamu," sacīja Borgs.

Finanšu ministrs Atis Sakteris uzskata, ka Skandināvijas valstis ir uzsākušas intensīvu dialogu ar Latviju.

„Sanāksmes dalībnieki atzinīgi novērtēja tos tautsaimniecības stabilizēšanas pasākumus, kas ietverti Latvijas plānā. Pēdējo dienu laikā Skandināvijas valstis ir uzsākušas intensīvu dialogu ar Latviju par iespēju iesaistīties finanšu atbalsta sniegšanā kopā ar Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu. Ir iespējams, ka Zviedrija būs Ziemeļvalstu finanšu atbalsta koordinators,” pēc sanāksmes sacīja finanšu ministrs.

Lai stabilizētu makroekonomisko un finanšu situāciju, Latvija ir sākusi oficiālas sarunas ar Eiropas Komisiju un SVF par Latvijai nepieciešamo atbalstu aizņēmuma veidā.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits