Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināts (15:18) - Vācija aizliedz visus mītiņus pie patvēruma meklētāju centra; tiesa atceļ aizliegumu

Vācijas varasiestādes drošības apsvērumu dēļ aizliegušas visus mītiņus Heidenavā, kuru pārņēmuši pret nelegālajiem imigrantiem vērstie protesti, savukārt Vācijas reģionālā tiesa piektdien atzinusi, ka publiskās pulcēšanās aizliegums Heidenavā, ko pārņēmuši pret nekontrolēto imigrāciju vērsti protesti, ir "nepārprotami nelikumīgs".

Aizliegts arī bēgļu atbalstam iecerētais mītiņš, taču opozīcijā esošo "zaļo" līderis Džems Ezdemirs paziņojis, ka viņš aizliegumam nepakļausies.

Aizliegums ir spēkā no piektdienas pēcpusdienas līdz pirmdienas rītam, taču piektdienas vakarā demonstrācijas Heidenavā iecerējuši gan patvēruma meklētāju atbalstītāji, gan nekontrolētās imigrācijas pretinieki.

Policija nevar "izslēgt vardarbīgas sadursmes starp abām nometnēm," atzinušas varasiestādes, un tāpēc amatpersonas "neredz citu iespēju", kā aizliegt visas publiskās pulcēšanās.

Saksijas federālās zemes varasiestādes aizliegumu pamatoja ar sabiedriskās drošības apsvērumiem un policistu trūkumu, taču tiesa atzina, ka tas nav pamatots iemesls un ka iespējams piesaistīt policistus no citām federālajām zemēm.

"Turklāt policijai ir resursi, tostarp ūdensmetējs, lai novērstu jebkādu nesamērīgu kaitējumu," norādīja tiesa.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas nogalē pie jaunizveidotās patvēruma meklētāju mītnes Heidenavā izcēlās sadursmes starp policiju un neonacistiskās Nacionāldemokrātiskās partijas (NPD) organizēto demonstrāciju dalībniekiem.

Reaģējot uz antiimigrācijas protestiem, dažādas organizācijas izlēmušas piektdien Heidenavā sarīkot simboliskus patvēruma meklētāju sagaidīšanas svētkus, kuru laikā paredzēti gan koncerti, gan futbola spēle, gan ziedojumu vākšana.

Ezdemirs paziņojis, ka dosies uz Heidenavu, neskatoties uz varasiestāžu lēmumu šo pasākumu aizliegt.

"Tas vienkārši ir nepieņemami, ka Saksijas varasiestādes apgalvo, ka viņiem nav pietiekami daudz policistu," sarunā ar Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju ARD norādīja "zaļo" līderis, piebilstot, ka nepieciešamo palīdzību sniegšot citas federālās zemes.

"Mēs vienkārši nedrīkstam apturēt demokrātiju uz četrām dienām," uzsvēra Ezdemirs.

Viņš arī vērsies pie "visiem, kam šodien nav nekas steidzami darāms", pievienoties viņam Heidenavā.

Tikmēr "zaļo" partijas pārstāvji paziņojuši, ka apsver pasākuma pārcelšanu uz kādu privāto īpašumu.

Aizliegumu kritizējis arī Vācijas policistu arodbiedrības GdP vadītājs Jergs Radeks, paziņojot, ka tas esot "pliķis sejā" tiem, kuri vēršas pret galēji labējo propagandu.

"Tā ir piekāpšanās huligānu bandai Heidenavā," uzsvēra Radeks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits