Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Parīze plāno nākotnē ievērojami samazināt satiksmi pilsētas centrā

Parīze plāno līdz 2022.gadam ievērojami samazināt satiksmi pilsētas centrā.

Parīzes dome trešdien sāka konsultācijas ar iedzīvotājiem par ierobežotas satiksmes zonas ieviešanu pilsētas centrā, līdzīgi kā tas ir izdarīts Lillē, Nantē un citās Eiropas pilsētās.

Mērķis ir līdz 2022.gadam ievērojami samazināt satiksmi četros pilsētas centra apgabalos un daļēji arī 5., 6. un 7.apgabalā.

Plāns paredz, ka šajā zonā būs atļauts pārvietoties ar saviem transporta līdzekļiem tikai vietējiem iedzīvotājiem, būs atļauti taksometri un autobusi, kravu piegādes transporta līdzekļi, kā arī drīkstēs iebraukt dažādi meistari un amatnieki. Precīzākus lēmumus par to, kam šajā zonā būs atļauts iebraukt un pārvietoties ar transporta līdzekļiem, plānots pieņemt konsultāciju laikā.

Parīzieši konsultācijās var piedalīties, atbildot uz jautājumiem pilsētas oficiālajā mājaslapā.

Plāna mērķis ir dot prioritāti gājējiem un velosipēdistiem un uzlabot viņu drošību, samazināt gaisa piesārņojumu un troksni, norādīja Parīzes mēra vietnieks, piebilstot, ka satiksmes samazināšana uz Rue de Rivoli, kas ir viena no lielākajām Parīzes komerciālajām ielām, noveda pie trokšņa samazināšanās par 2,2 decibeliem.

Parīzes mērs Anna Idalgo plāno samazināt gaisa piesārņojumu un padarīt Parīzi par velosipēdistiem draudzīgu pilsētu, kā arī samazināt satiksmi pie skolām.

Pēc pirmā trīs mēnešu ilgā karantīnas režīma beigām Parīzes amatpersonas izveidoja veloceliņus 50 kilometru garumā, kas sākotnēji bija plānots kā pagaidu pasākums, bet Idlago vēlāk paziņoja, ka rudenī šie veloceliņi kļūs par pastāvīgu pilsētas elementu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits