Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pētījums: Francijā ar jauno koronavīrusu inficējušies 4,4% jeb 2,8 miljoni no visiem iedzīvotājiem

Francijā ar jauno koronavīrusu inficējušies 4,4% jeb 2,8 miljoni no visiem iedzīvotājiem, kas ir krietni vairāk nekā liecina oficiālie dati, bet daudz par maz kolektīvās imunitātes sasniegšanai, secināts Pastēra institūta vadītā pētījumā.

Pētījumā, kas trešdien tika publiskots žurnālā Science, secināts, ka inficēšanās risks Francijas austrumos un Parīzes reģionā, kas ir jaunā koronavīrusa smagāk skartās Francijas daļas, ir vidēji 9% līdz 10%.

"Aptuveni 65% iedzīvotāju būtu jābūt imūniem, ja mēs vēlamies kontrolēt pandēmiju vienīgi imunitātes līdzekļiem," norādīts pētījumā.

Kolektīvā imunitāte nozīmē, ka iedzīvotāju vidū pietiekami daudziem izstrādājusies imunitāte pret slimību, lai būtu iespējams apturēt šīs slimības izplatīšanos.

Inficēšanās risku Pastera institūts aprēķināja 11.maijā, kad Francija sāka atvieglot cīņā pret pandēmiju pirms gandrīz diviem mēnešiem noteiktos stingros ierobežojumus.

Pētījumā secināts, ka bez vakcīnas ar kolektīvo imunitāti nepietiks, lai izvairītos no otrā inficēšanās viļņa pēc ierobežojumu atvieglošanas.

"Tādēļ efektīvi kontroles pasākumi jāsaglabā arī pēc 11.maija," norādījuši pētnieki.

Francijas trešdien publiskotie dati liecina, ka valstī ar jauno koronavīrusu inficējušies 177 700 cilvēki, no kuriem 27 074 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Pastēra institūts norādījis, ka 17.martā Francijā ieviestie stingrie ierobežojumi palīdzēja ievērojami samazināt vīrusa reprodukcijas koeficientu, kas 55 dienu laikā nokritās no 2,9 līdz 0,67.

Spānijā trešdien publiskotam pētījumam ir līdzīgi rezultāti. Tas liecina, ka Spānijā ar jauno koronavīrusu inficējušies aptuveni 5% iedzīvotāju un valstī vēl nav izveidojusies kolektīvā imunitāte.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Tas ir labi. Kolektiva imunitate sakas no apm 55% inficetiem. Un Covid vakcine nekad nevares atvietot dabisku infekciju
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits