Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pieteikšanās transportlīdzekļu kolonnai Polijas šķērsošanai jāveic tuvākās stundas laikā

Pieteikšanās īpašai Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnai, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, jāveic tuvākās stundas laikā, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris.

Iepriekš tika vēstīts, ka informācija dalībai kolonnā jāiesniedz līdz šodienas plkst.12, taču šorīt Beķeris norādīja, ka informācija ir nepieciešama jau no rīta, mudinot cilvēkus, kuriem tas ir nepieciešams, pieprasītos datus iesniegt tuvākās stundas laikā.

Beķeris aģentūrai LETA sacīja, ka Polija vakar vēlu vakarā tomēr pieņēma lēmumu datus pieprasīt agrāk, tos gaidot līdz plkst.7.30 pēc Polijas laika (plkst.8.30 pēc Latvijas laika).

Beķeris uzsvēra, ka Ārlietu ministrijā tiek strādāts, lai mājās varētu atgriezt visus cilvēkus, kuri ir iestrēguši uz robežas.

Beķeris mierināja, ka pieteikumus Ārlietu ministrija pieņems arī līdz plkst.12, solot strādāt ar Poliju. "Situācija strauji mainās, tāpēc iedzīvotājiem jāseko aktuālajai informācijai," norādīja Beķeris.

Kā ziņots, ir panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Tie, kas iestrēguši uz Polijas un Vācijas robežas, lūgti uz e-pastu "[email protected]" sūtīt sekojošu informāciju.

Tie, kas vēlas atgriezties ar sauszemes transporta līdzekli - pasažiera/pasažieru vārds, uzvārds, dzimšanas dati, kontakttālrunis, atrašanās vieta (valsts, pilsēta), transportlīdzekļa veids (personīgais auto, starptautiskais maršruta autobuss, mikroautobuss).

Tiem, kas vēlas atgriezties, bet kam nav sauszemes transportlīdzekļa - pasažiera/pasažieru vārds, uzvārds, dzimšanas dati, kontakttālrunis, atrašanās vieta (valsts, pilsēta) 

Neskaidrību gadījumā ministrs lūdz sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26337711.

Lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija ir slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm.

pievienota 5.rindkopa

Top komentāri

Le Figaro
L
Francijas Veselības ģenerāldirektors ir spiests atzīt, ka franči "ļoti vāji ievēro" pretepidēmijas noteikumus, un tas neļauj piebremzēt epidēmiju. (Vai Latvijas pilsoņi būs apzinīgāki par frančiem?)
ha, ha
h
Tā kā ir pilnīgi skaidrs, ka mūsu ārkārtas stāvokļa kretīni nav spējīgi un nemaz negrasās nodrošināt daudzu simtu bezatbildīgu stulbeņu reālu karantīnu, šī kolonna kopā ar gaisa un jūras desantu būs kā eļļa ugunī gaidāmajā tuvāko dienu otrā viļņa eksplozijā.
pastulbās ierēdņu procedūras
p
Uz robežas stāv virkne auto. Lai saliek viņus kolonā, piereģistrē datus un dzen cauri tai valstij. Un tā ik pēc 6 stundām līdz visi ir mājās. Bet nē - vajag kaut kur pieteikties, gaidīt atbildes utt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits