Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Plūdos Vācijas dienvidos bojāgājušo skaits sasniedzis četrus

Plūdos Vācijas dienvidos bojāgājušo cilvēku skaits sasniedzis četrus, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Spēcīgs lietus piektdien izraisīja plūdus Bavārijā un Bādenē-Virtembergā, kur pēdējās dienās plūdu dēļ savas mājas bijuši spiesti pamest tūkstošiem cilvēku, un glābēji joprojām turpina evakuēt iedzīvotājus no applūdušajām mājām.

Šodien, pārplūstot aizsprostam, Bavārijā tika aicināti evakuēties aptuveni 800 cilvēki Ebenhauzenas-Verkas apvidū. Citos applūdušajos apvidos iedzīvotāji tika lūgti patverties ēku augšējos stāvos.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs, apmeklējot applūdušos apgabalus, norādīja, ka šādi plūdi vairs nav retums, un ir kārtējais brīdinājums neignorēt cilvēces izraisītās klimata pārmaiņas.

Bavārijas premjerministrs Markuss Zēders, kurš pavadīja Šolcu, sacīja, ka nav "pilnīgas apdrošināšanas" pret klimata pārmaiņām. "Notiek tādi notikumi, kādi nekad agrāk nav bijuši," sacīja Zēders. Viņš paziņoja, ka plūdu seku likvidēšanā tikai Bavārijā vien ir iesaistīti aptuveni 20 000 cilvēku.

Policija Bādenē-Virtembergā šodien paziņoja, ka kādas mājas pagrabā pēc plūdiem atrasti miruši divi cilvēki. Līdzīgs liktenis Bavārijā piemeklēja arī kādu 43 gadus vecu sievieti.

Sestdien glābšanas operācijas laikā plūdu skartajā Bavārijā gāja bojā ugunsdzēsējs. 42 gadus vecais ugunsdzēsējs kopā ar trim kolēģiem atradās gumijas laivā, kas apgāzās. Viņa mirstīgās atliekas tika atrastas svētdienas rītā. Pārējie trīs ugunsdzēsēji, kas atradās laivā, tika izglābti.

Vēl viens ugunsdzēsējs ir pazudis. Arī viņš atradās laivā, kad tā apgāzās naktī uz svētdienu.

Vācijas Meteoroloģijas dienests pirmdien izsludināja jaunus brīdinājumus par stipru lietu Vācijas dienvidu un austrumu apgabalos.

Lietus un plūdi ir apgrūtinājuši dzelzceļa satiksmi reģionā, un daudzi vilcienu reisi ir atcelti vai vilcieni kavējas. Sliežu ceļi no Minhenes uz Štutgarti, Nirnbergu un Vircburgu kļuvuši neizmantojami, ziņoja Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn".

Bādenē-Virtembergā zemes noslīdējuma dēļ no sliedēm sestdien noskrēja divi pasažieru vilciena vagoni. Vilcienā atradās 185 pasažieri, kas visi tika evakuēti. Neviens no viņiem nav cietis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pakistānā pūlis nolinčo "zaimotāju"

Musulmaņu pūlis Pakistānas ziemeļrietumos ceturtdien ielauzies policijas iecirknī un sagrābis Korāna apgānīšanā apsūdzētu vīrieti, ko pēc tam nolinčojis.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits