Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Policija pastiprināti patrulēs Parīzes satelītpilsētā, kur parandžas dēļ izraisījušās nekārtības

Parīzes satelītpilsētā, kur divas naktis pēc kārtas turpinājušās nekārtības, ko izraisīja policijas konflikts ar kādu sievieti par parandžas valkāšanu, pastiprināti drošības spēki paliks "tik ilgi, cik nepieciešams", svētdien solīja Francijas iekšlietu ministrs Manuels Vals.

Parīzes satelītpilsētā Trapā tiks saglabāta "būtiska policijas klātbūtne, līdz tiks atjaunots stabils miers", radio sacīja ministrs. Trapā un tās apkaimē naktī uz svētdienu likumsargi apmētāti ar dažādiem priekšmetiem, bet nekārtību dalībnieki aizdedzinājuši aptuveni 20 automašīnas. Policija svētdien tur arestējusi četrus cilvēkus.

Situācija tomēr bijusi mierīgāka, salīdzinot ar nakti uz sestdienu, kad Trapā pie policijas iecirkņa bija sapulcējušies 250 jaunieši, kas likumsargus apmētāja ar akmeņiem, uz ko policija reaģēja, pūlī raidot asaru gāzes granātas. Sadursmēs kādam 14 gadus vecam zēnam savainota acs, ievainoti arī vairāki policisti.

Nekārtības izprovocējis ceturtdien noticis incidents, kad policists pieprasījis kādai sievietei, lai viņa nevalkā parandžu, kas pilnībā aizsegusi tās seju. Pārbaudes laikā sievietes vīrs uzbrucis policistam un mēģinājis viņu nožņaugt, pavēstīja prokuratūra.

Musulmaņu organizācijas policiju savukārt apsūdz "provokācijā". Iekšlietu ministrs uzsvēra - viņam nav šaubu, ka policisti pārbaudes laikā pret sievieti izturējušies ar cieņu.

Kopš 2011.gada marta Francijā ir aizliegts publiskā vietā valkāt apģērbu, kas pilnībā aizsedz seju. Sods par aizlieguma pārkāpumu draud 150 eiro liela sodanauda vai arī obligāts mācību apmeklējums par pilsoņtiesībām un pienākumiem.

Pirmajā gadā pēc likuma stāšanās spēkā bijuši 300 gadījumi, kad sievietes pārkāpušas parandžas valkāšanas aizliegumu, apliecināja varasiestādes. Arī pagājušajā mēnesī izraisījās līdzīgi nemieri, kad varas pārstāvji Arženetijā, Parīzes ziemeļrietumu priekšpilsētā, bija apturējuši kādu 25 gadus vecu sievieti, kas arī bija apvilkusi seju pilnībā aizsedzošu musulmaņu tērpu. Sapulcējās sadusmotu ļaužu pūlis, un tā izklīdināšanā policija pielietoja asaru gāzi un gumijas lodes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits