Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Polijā izvirza apsūdzības par Kačiņska lidmašīnas pilotu sagatavošanu atbildīgajiem virsniekiem

Polijas prokuratūra izvirzījusi apsūdzības diviem virsniekiem, kas bijuši atbildīgi par 2010.gada aprīlī avarējušās prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas pilotu sagatavošanu, pirmdien apliecināja kara prokuratūras preses pārstāvis Marčins Maksjans.

Apsūdzības izvirzītas par pienākumu nepildīšanu saistībā ar prezidenta lainera ekipāžas sagatavošanu, sacīja amatpersona.

"Prokurori nolēma izvirzīt apsūdzības diviem virsniekiem, kas 2010.gada aprīlī ieņēma vadošus amatus 36.īpašajā [aviācijas] pulkā," norādīja Maksjans, piebilstot, ka par šiem nodarījumiem virsniekiem draud līdz trim gadiem cietumā.

Virsnieku vārdi pagaidām netiek atklāti. Savu vainu viņi neatzīst.

Aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī, kad Polijas prezidenta lidmašīna biezā miglā mēģināja nolaisties lidlaukā netālu no Smoļenskas. Traģēdijā dzīvību zaudēja 96 cilvēki.

Krievijas izmeklētāji uzskata, ka traģēdijā vainojamas augsta ranga poļu amatpersonas, kuras atradās Kačiņska lidmašīnas pilota kabīnē un izdarīja spiedienu uz apkalpi, kas savukārt ignorēja no Smoļenskas saņemto informāciju par nepiemērotajiem laika apstākļiem lidostā un nepieņēma lēmumu veikt nosēšanos rezerves lidlaukā.

29.jūlijā publiskotajā Varšavas izmeklēšanas komisijas atzinumā Smoļenskas aviokatastrofā vainotas lidmašīnas pilota pieļautās kļūdas un nepienācīgā sagatavotība, kā arī Smoļenskas lidlauka sliktais apgaismojums un Krievijas gaisa satiksmes kontrolieru kļūdas.

Prezidenta lidmašīnas apkalpe nebija pienācīgi apmācīta un pilots pieļāva virkni kļūdu, sliktas redzamības apstākļos tuvojoties lidlaukam pārāk zemu un pārāk ātri, skaidroja poļu izmeklētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits