Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Polija neparakstīs Lisabonas līgumu

Lai gan Polijas parlaments jau ir ratificējis Eiropas Savienības reformu līgumu, prezidents Lehs Kačiņskis to neparakstīs. Viņaprāt, Īrijas iedzīvotāju referendumā paustais "nē" līgumu padara par "bezjēdzīgu", Polijas līderis atklājis otrdien vietējā laikrakstā Dziennik publicētā intervijā. Viņš arī mudināja ES līderus nespiest Īriju pieņemt Lisabonas līgumu par spīti referendumam.

"Ja vienbalsības princips tiks kaut reizi pārkāpts, tas nekad vairs nepastāvēs," sacīja L.Kačiņskis. Viņaprāt, ES varētu arī iztikt bez jaunā līguma. "Savienība darbojas un turpinās darboties. Protams, tā nav ideāla, taču tik sarežģīta struktūra nevar būt ideāla."

Bez Polijas prezidenta atklāti pret Lisabonas līgumu iestājies arī Čehijas līderis Vāclavs Klauss. BBC spriež, ka viņu pretestība varētu vēl vairāk apgrūtināt jaunās ES prezidējošās valsts Francijas darbu. Jau pirmdienas vakara intervijā vietējai televīzijai France 3 Francijas prezidents Nikolā Sarkozī kā vienu no prezidentūras prioritātēm minēja Čehijas jāvārda panākšanu līguma ratifikācijai. Vienlaikus viņš norādīja, ka diez vai lūgs Īriju atkārtot referendumu, jo tas radītu iespaidu, ka ES cenšas to aizvest līdz savienībai tīkamam iznākumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits