Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Polija piešķirs SVF kredītu 6 miljardu eiro apmērā eirozonas glābšanai

Polija piešķirs Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) kredītu sešu miljardu eiro apmērā. Par to, kā vēsta aģentūra Associated Press, Polijas radiostacijas RMF FM ēterā paziņojis valsts finanšu ministrs Jaceks Rostovskis (Jacek Rostowski).

Šos līdzekļus Varšava piešķirs no Polijas Nacionālās bankas rezervēm. Aizņēmums tiks izsniegts vairākos soļos un gadījumā, ja valsts ekonomiskais stāvoklis pasliktināsies, kredīta piešķiršana tiks pārtraukta. Aģentūra atzīmē, ka Polija ir viena no tām valstīm, kuras agrāk pašas saņēmušas kredītus no SVF, un pie kurām ES vadība vērsusies pēc palīdzības.

Jāatgādina, ka šī gada janvārī SVF apstiprināja lēmumu par kredītlīnijas Varšavai 30 miljardu eiro apmērā atvēršanu ar termiņu uz diviem gadiem. Toreiz tika ziņots, ka aizņēmums ir tikai piesardzības pasākums – Polijas valdība solīja pieprasīt šos līdzekļus tikai galējas nepieciešamības gadījumā.

Pagājušajā nedēļā, pēc ES un Krievijas samita, arī kļuva zināms, ka Krievija var piešķirt SVF vismaz 10 miljardus eiro eirozonas glābšanas plāna īstenošanai. Pēc neoficiālas informācijas, šī summa var pieaugt līdz 20 miljardiem vai vēl vairāk eiro.

Bez tam, kā raksta The Telegraph, Eiropas Savienība vērsīsies pēc palīdzības arī pie Lielbritānijas. ES augstākā vadība plāno lūgt Londonu, lai tā piešķir SVF 25 miljardus sterliņu mārciņu (30,9 miljardus eiro) lielu aizdevumu eirozonas glābšanai, kaut arī britu premjerministrs Deivids Kemerons vairākkārt izteicies, ka Lielbritānija nekreditēs Eiropas Savienību.

Jāpiebilst, ka ES kārtējā samitā decembra sākumā dalībvalstis vienojās piešķirt SVF papildus 200 miljardus eiro, lai nodrošinātu valstīm ar augstu valsts parāda līmeni nepieciešamo finanšu palīdzību. Vēl agrāk, tikšanās novembra sākumā laikā, arī G20 valstu vadītāji piekrita nepieciešamības gadījumā piešķirt SVF papildus kredītus eirozonas glābšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits