Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 5. augusts
Osvalds, Arvils

Polijā "ukraiņu leģionā" pieteikušies tūkstošiem cilvēku

Polijā vairāki tūkstoši brīvprātīgo reģistrējušies "ukraiņu leģionā", paziņojis Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

"Polijā mēs sākam gatavot pirmo ukraiņu brigādi, ko veidos brīvprātīgie Polijā. Mums ir līdz pat miljonam abu dzimumu ukraiņu, un vairāki tūkstoši no viņiem jau ir reģistrējušies šim projektam," paziņoja Sikorskis.

Viņš norādīja, ka daudzi no viņiem patiešām vēlas kalpot savai valstij un nomainīt savus tautiešus, kas karo frontē, bet uzsver, ka nevēlas tikt nosūtīti kaujās bez pienācīgas apmācības un aprīkojuma.

Sikorskis pavēstīja, ka apmācību un ekipējumu nodrošinās Polija, un pēc tam brīvprātīgie tiks nosūtīti uz Ukrainu kā vienība ar tiesībām pēc rotācijas atgriezties Polijā. "Ja tā rīkotos katra Eiropas valsts, Ukrainai būtu vairāk brigāžu," uzsvēra Sikorskis.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš paziņoja, ka Polijā tiks izveidots "ukraiņu leģions", lai nodrošinātu militāro apmācību dažādās Eiropas Savienības (ES) valstīs dzīvojošajiem ukraiņiem.

"Katrs Ukrainas pilsonis, kurš nolems būt leģionā, varēs parakstīt līgumu ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem," piebilda prezidents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits