Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Polija un Ukraina koronavīrusa dēļ slēdz mācību iestādes

Nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību Polija uz divām nedēļām slēgs skolas, universitātes un citas mācību iestādes, trešdien preses konferencē paziņojis premjerministrs Mateušs Moraveckis. Arī Ukraina paziņojusi, ka uz trim nedēļām valstī tiks slēgtas visas mācību iestādes un atcelti masu pasākumi.

Mācību iestādes būs slēgtas no ceturtdienas līdz 25.martam, taču universitātes turpinās tiešsaistes mācību kursus.

Tomēr bērnudārzu audzinātāji un pamatskolu skolotāji mācību iestādēs atradīsies arī ceturtdien un piektdien, lai pieskatītu bērnus, kuru vecāki tik īsā laikā nepaspēs nodrošināt to pieskatīšanu ārpus mācību iestādēm.

Moraveckis aicinājis vecākus paturēt savus bērnus mājās, kā arī izvairīties no sarokošanās.

"Faktiski šis mūsu sabiedrībai ir karantīnas laiks," preses konferences laikā atzina veselības ministrs Lukašs Šumovskis.

No ceturtdienas publikai būs slēgtas arī visas kultūras institūcijas, tostarp teātri, muzeji, operas nami un kinoteātri, savukārt pavēstīja kultūras ministrs Pjotrs Glinskis.

Tāpat Ukrainas valdība trešdien paziņoja, ka nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību valstī uz trim nedēļām tiks slēgtas visas mācību iestādes un atcelti masu pasākumi.

Pirms tam Kijevas mērs Vitālijs Kļičko paziņoja, ka no 12.marta galvaspilsētā tiks slēgtas skolas, bērnudārzi, kinoteātri un citas izklaides iestādes, kā arī atcelti publiski masu pasākumi. 

"Lai gan Kijevā nav reģistrēts neviens koronavīrusa gadījums, mēs izlēmām negaidīt un aizsargāt pilsētas iedzīvotājus," uzsvēra mērs.

Ukrainas valdība trešdien apstiprināja rīcības plānu koronavīrusa izplatības ierobežošanai, kā ietvaros mācību iestādēs uz trim nedēļām tiek noteikta karantīna un ieviesti ierobežojumi masu pasākumiem ar vairāk nekā 200 cilvēku piedalīšanos. Sporta pasākumu rīkošana iespējama ar starptautisko organizāciju atļauju, taču bez skatītājiem.

Valdība arī piešķīrusi 100 miljonus grivnu (3,4 miljonus eiro) individuālās aizsardzības līdzekļu iegādei ministriju, iestāžu un dienestu vajadzībām un valsts rezervju papildināšanai. Vienlaicīgi šī rīkojuma izpildei līdz 1.jūnijam tiek aizliegts pretepidēmijas preču eksports.

Ukraina līdz šim paziņojusi tikai par vienu reģistrētu saslimšanas gadījumu ar Covid-19, taču pieaug bažas par iespējamo infekcijas izplatību, jo daudzi ukraiņu strādā Eiropas valstīs, kurās jau sākusies epidēmija, tostarp arī Itālijā.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Top komentāri

ļuļa
ļ
latvijas valdība laikam grib valsti novest līdz situācijai, kādā ir itālija. itālijā šobrīd ir tāda pārslodze slimnīcās, ka vecos cilvēkus pat vairs nemaz nemēģina ārstēt, uz viņiem skatās kā uz jau gataviem miroņiem. no pensijas atsaukti 20 000 ārstu, iesaistīti visi pēdējo kursu studenti, un ar to visu nevar tikt ar epidēmiju galā. ņemot vērā latvijas lielisko medicīnas sistēmu, bail iedomāties, kas te notiks.
jautājums
j
Polijā inficēšanās līmenis ir 9 reizes zemāks nekā Latvijā. Par ko Latvijas valdība domā? Ko gaida? Francijā tagad beidzot ir atskārtuši, ka nokavējušu 3 nedēļas, un tagad nezina pie kā vairs ķerties, apstādināt neko vairs nespēj. Arī kaimiņvalsts Spānija, šķiet, ir nolēmusi pārspēt Itāliju vīrusa izplatības ziņā. Franciju jau pārspējusi.
hmm
h
Viņķelei vajadzētu aizbraukt uz Lombardijas slimnīcām un paskatīties kas tur notiek. Varbūt tad viņai ieslēgsies smadzenes un viņa sāks domāt un rīkoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits