Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Polijas armija pagājušajā mēnesī nejauši iegājusi Čehijā

Polijas armija atzinusi, ka tā pagājušajā mēnesī nejauši iegājusi Čehijā, taču uzstāj, ka kaimiņvalsts mazas daļas neilgā okupācija bija vienkārši pārpratums.

Poļu karavīri maija beigās kļūdaini šķērsojuši robežu ar Čehiju un tad tur izkārtojušies, telekanālam CNN pavēstīja Čehijas Ārlietu ministrija.

Karavīri, kas apsargāja koronavīrusa pandēmijas dēļ slēgto Polijas-Čehijas robežu, tad sākuši atraidīt Čehijas pilsoņus, kuri gribējuši apmeklēt baznīcu savā zemē.

Šie notikumi likuši Čehijas vēstniecībai Varšavā nekavējoties rīkoties un informēt Polijas pusi, paziņoja Čehijas valdība, piebilstot, ka Polija joprojām nav oficiāli paskaidrojusi, kāpēc tā kļūdaini okupēja savu kaimiņu.

"Mūsu poļu kolēģi neoficiāli apliecināja, ka šis incidents ir tikai Polijas armijas izraisīts pārpratums bez naidīgiem nolūkiem, tomēr mēs joprojām gaidām oficiālu paziņojumu," pavēstīja Ārlietu ministrijas preses pārstāvis. "Poļu karavīri tur vairs nav un mūsu pilsoņi var atkal brīvi apmeklēt vietu."

Polijas Aizsardzības ministrija arī atzinusi, ka uz īsu laiku bija okupējusi Čehiju.

"Robežpostenis tika izvietots pārpratuma rezultātā, nevis tīši. Tas tika nekavējoties labots un lieta atrisināta, arī no Čehijas puses," teikts ministrijas paziņojumā.

Incidents noticis pie Polijas dienvidu pierobežas ciema Pjelgžimovas, kuram robežas otrā pusē atrodas reti apdzīvoti Čehijas lauki. Robežu starp abām valstīm iezīmē kluss ceļš.

Top komentāri

Vārds
V
Latvijas avīze par notikumu Viduseiropā uzzina no Amerikas televīzijas. Par ko tas liecina?
Alans Karlsons
A
PSRS tanki tā nejauši iebrauca Baltijas valstīs 1940. gadā līdz pašam Baltijas jūras krastam un divreiz organizēti izsūtot šo valstu iedzīvotājus atbrīvoja vietu civilokupantiem. Lūk, tā ir okupācija! Šis gadījums ir pupu mizas.
Jānis Bērziņš, juniors
J
Kāpēc LETA neraksta par Maleņķu tragēdiju pirms 80 gadiem, kad PSRS barbariski pārkāpa Latvija srobežu un brutāli uzbruka Latvijas sargiem un civiliedzīvotājiem, bet gļēvais Ulmaņa režīms to mēģināja pataisīt par traģisku kļūdu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits