Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Polijas valdība: ES pieņēmusi Polijas kritisko nostāju par migrantu kvotām

Eiropas Savienība (ES) beidzot pieņēmusi Varšavas kritisko nostāju pret patvēruma meklētāju kvotu sistēmu, trešdien paziņojis Polijas valdības preses pārstāvis Rafals Boheneks.

Boheneks preses konferencē Varšavā uzsvēra, ka Polijas valdošā partija "Likums un taisnīgums" (PiS) "nekad nepiekritīs, ka Eiropas Komisija uzspiež kaut kādas kvotas bēgļiem".

"Beidzot ES ir pieņēmusi Polijas nostāju. Mūsu nostāja ir ES nostāja," norādīja Boheneks.

Arī Polijas lielākās opozīcijas partijas Pilsoniskā platforma (PO) līderis Gžegožs Shetina pirms tam paziņoja, ka PO iestājas "pret nelegālo imigrantu uzņemšanu Polijā".

Kad PO vadīja valdošo koalīciju, toreizējā partijas līdere un premjerministre Eva Kopača piekrita ES programmai patvēruma meklētāju sadalei pa bloka dalībvalstīm, saskaņā ar kuru Polijai būtu jāuzņem 10 000 līdz 12 000 no patvēruma meklētājiem, kas nelegāli ieradušies Grieķijā un Itālijā.

Tomēr Polija joprojām nav uzņēmusi nevienu patvēruma meklētāju no Grieķijas un Itālijas.

Vairāki Polijas valdības pārstāvji, tostarp premjerministre Beāta Šidlo izteikušies, ka Polija neakceptēs ES kvotas patvēruma meklētāju sadalei.

"Premjerministre Beāta Šidlo bija viena no pirmajām ES premjerministrēm, kas uz Eiropas skatuves pacēla jautājumu [par migrācijas krīzes atrisināšanu ārpus ES]," norādīja Boheneks.

"Nedēļu pēc nedēļas, mēnesi pēc mēneša premjerministres Beātas Šidlo argumentus pieņem arvien vairāk un vairāk ES dalībvalstu, ko atspoguļo daudziem Eiropadomē pieņemtie lēmumi," piebilda Boheneks.

Lielbritānijas laikraksts The Times aprīlī ziņoja, ka Polijai būs jārēķinās ar politiskām un finansiālām sekām, ja tās valdība neakceptēs patvēruma meklētāju kvotas.

"Es neredzu, kā būs iespējams par kaut ko sodīt Poliju, jo migrācijas problēma (..) nav saistīta ar struktūrfondiem," tobrīd norādīja Polijas ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis.

 

Top komentāri

Nu ja
N
Cik ātrāk beigsies konflikts un karš Sirija,cilvēki brauks atpakaļ uz dzimteni.Nebrauks tikai jaunie vīrieši,kuri vai nu vēlas labāku dzīvi,vai jau savervetie,IV rindās.un viņiem Eiropā ir uzdevums noņemties ar terorismu. Un Polijā ir malacis,
piecgadi 3 gados!!!
p
iesaku briseles dibenlaižām mūsu valdībā nerkavējoties iamantot izdevību un izkalpoties briseles acīs, uzņemot polijas noraidītos 10 000 migrantus! mēs varam! majakovska vārdiem runājot: Вы любите розы? а я на них срал! стране нужны паровозы, нам нужен металл!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits