Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Populists Babišs sāk Čehijas koalīcijas veidošanas sarunas

Čehu miljardieris Andrejs Babišs ir sācis risināt jaunās koalīcijas veidošanas sarunas, lai arī potenciālie partneri nav pauduši lielu vēlmi veidot valdību ar viņa vadīto centriski populistisko partiju Neapmierināto pilsoņu akcija, kas uzvarējusi nedēļas nogalē notikušajās parlamenta vēlēšanās.

Babišs pirmdien paziņoja, ka koalīciju vēlētos veidot kopā ar labēji centrisko Pilsonisko demokrātu partiju (ODS). Abām partijām kopā būtu 103 vietas parlamentā, kurā kopā ir 200 likumdevēji.

ODS tomēr līdz šim nav izrādījusi īpaši lielu interesi pat runāt ar Babiša pārstāvēto politisko spēku, kas vēlēšanās izcīnīja 78 vietas.

"Pieredze valdībā liecina - jo mazāk partneru, jo labāk," uzsvēra Babišs, apliecinot, ka ar komunistiem vai labējo radikāļu partiju Brīvība un tiešā demokrātija (SPD) koalīciju neveidos.

Babišs līdz šim ir ticies ar sociāldemokrātiem (ČSSD), komunistiem (KSČM), kristīgajiem demokrātiem (KDU-ČSL), SPD un pašvaldību pilnvaras aizstāvošo Mēru un neatkarīgo kandidātu sarakstu (STAN).

Šobrīd valdošo koalīciju Čehijā veido Neapmierināto pilsoņu akcija, ČSSD un KDU-ČSL.

Babišs, kas tiek pielīdzināts bijušajam Itālijas premjerministram Silvio Berluskoni un ASV prezidentam Donaldam Trampam, pazīstams ar saviem kritiskajiem izteikumiem par Eiropas Savienību (ES), un viņa vadītās partijas uzvara raisījusi bažas par vēl vienas eiroskeptiskas valdības izveidošanos Austrumeiropā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
klau diena, varbūt pietiek karināt birkas kā populists u.tml??? kas ir populists? tas, kas nelien pakaļā briselei ar junkeru un merkeli priekšgalā, bet domā par saviem vēlētājiem? un vēl - ne jau par eiroskeptisku valdību izveidošanos jāsatraucas, bet par iemesliem, kāpēc viņas veidojas. pilnīgi normāli, ka cilvēkiem ir līdz brošai briseles diktāts un spiediens atteikties no nacionālās identitātes. man arī ir, un es arī balsotu par jebkuru partiju, kas būtu pret tālāku ES centralizāciju, migrantu uzņemšanu un citām eirokretīnu cūcībām. kaut iestājoties biju pilnīga eiropas savienības fane un balsoju par.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits