Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porošenko apstiprina konstitūcijas grozījumus par Ukrainas kursu uz ES un NATO

Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien parakstīja likumu par grozījumiem konstitūcijā, ar ko tiek nostiprināts valsts kurss uz Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Likums tika parakstīts Augstākās radas sēdē, kas veltīta piektajai gadadienai kopš Krievijas bruņotās agresijas sākuma pret Ukrainu. Sēdē piedalījās arī Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Sakot runu parlamentā, Porošenko pavēstīja, ka, ja viņu ievēlēs uz otru prezidenta amata termiņu, Ukraina ne vēlāk kā 2023.gadā iesniegs lūgumu to uzņemt ES un saņems NATO dalības rīcības plānu.

Augstākā rada likumu Par izmaiņām Ukrainas konstitūcijā (attiecībā uz valsts stratēģisko kursu uz Ukrainas pilntiesīgu dalību ES un NATO) pieņēma 7.februārī. Likums, kura apstiprināšanai bija jāsaņem vismaz 300 deputātu atbalsts, tiks pieņemts ar 334 balsīm.

Ar likumu izdarītas izmaiņas Ukrainas konstitūcijā un nostiprināts valsts stratēģiskā kursa neatgriezeniskums tās centienos kļūt par pilntiesīgu ES un NATO dalībvalsti.

Konstitūcijas preambulā nostiprināts formulējums par Ukrainas tautas eiropeisko identitāti un Ukrainas eiropeiskā un eiroatlantiskā kursa neatgriezeniskumu.

Ukrainas stratēģiskā kursa uz dalību ES un NATO garants ir Ukrainas prezidents, nosaka jaunais likums. Parlaments noteiks stratēģiskā kursa realizācijas pamatu, bet valdība to īstenos.

Reaģējot uz likuma pieņemšanu, NATO paziņoja, ka atzīst Ukrainas centienus pievienoties aliansei un pauž stingru solidaritāti ar to.

"Mēs atzīstam Ukrainas centienus pievienoties aliansei un NATO solidaritāte ar Ukrainu ir stingra. Mēs apsveicam reformās sasniegto progresu un aicinām Ukrainu turpināt virzīties pa reformu ceļu. Tas ir ārkārtīgi svarīgi labklājībai un mieram Ukrainā un stabilitātei visā Ziemeļatlantijas telpā," teikts NATO paziņojumā.

Top komentāri

Ja nenotiks
J
brīnums, Ukrainai beigas - tā teica kijevas TV žurnālists un krievnīdējs Dmitro Gordons...
tālāk no Krievijas
t
. . . un no tās krievnacistu imperiālistiem!
Domāts ASV Vēstniecībai
D
KAUT TO ŽĪDA PURNU KĀDS UZSPRIDZINĀTU !!! REĀLS UKRAINAS ZAGLIS ,UN NODEVĒJS ASV KALPS .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits