Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Princis Harijs apmeklēs Čārlza III kronēšanu

Princis Harijs apmeklēs sava tēva karaļa Čārlza III kronēšanu 6.maijā Vestminsteras abatijā Londonā, trešdien paziņojusi Bakingemas pils.

Taču Harija sieva Megana ar bērniem paliks Kalifornijā. Čārlza III kronēšana sakrīt ar Harija dēla prinča Ārčija dzimšanas dienu.

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pagājušā gada 8.septembrī, kad nomira viņa māte karaliene Elizabete II, kas valdīja 70 gadus.

Karaļnams ir paziņojis, ka Čārlza III kronēšanas ceremonija būs balstīta "senās tradīcijās un greznībā", tomēr atspoguļos arī "monarha lomu mūsdienās un skatu nākotnē".

Princis Harijs amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu, kuras tēvs ir baltādainais, bet māte - melnādainā, apprecēja 2018.gadā, tomēr pārim radās nesaskaņas ar pārējo karalisko ģimeni un 2020.gadā viņi atkāpās no oficiālajiem pienākumiem un pārcēlās uz dzīvi ASV. Tur viņi sniedza plašu interviju Oprai Vinfrijai, kurā apgalvoja, ka tabloīdu uzmanības un karaļnama atteikuma palīdzēt dēļ Mārkla apsvērusi pašnāvību, turklāt karaliskajā ģimenē bijuši rasistiski uzskati un attieksme.

Pēc intervijas britu karaļnams karalienes Elizabetes II vārdā izplatīja paziņojumu, kurā karaliene pauda nožēlu par grūtībām, ar kurām saskāries pāris, tomēr uzsvēra, ka "atmiņas var atšķirties" un viņu ģimene būs vienmēr mīlēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits