Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Romas Pāvests brīdina par "viltus dieviem"

Romas katoļu pāvests Benedikts XVI sestdien katoļu Pasaules Jaunatnes dienu norisē Madridē brīdināja ticīgos no "viltus dieviem".

"Neļaujiet iebiedēt sevi videi, kas izslēdz Dievu un kurā vara, bagātība un bauda bieži vien ir galvenais kritērijs, kas vada cilvēku dzīves," uzrunā 6000 topošo priesteru pavēstīja pāvests. "Cilvēki varētu ignorēt jūs un citus, kas uzstāda augstākus mērķus vai atmasko viltus dievus, kuru priekšā daudzi klanās."

Pirms tam sestdien pāvests Madridē pieņēma četru gados jaunu svētceļnieku grēksūdzes vienā no 200 pagaidu biktskrēsliem, kas izvietoti Madrides centrālajā parkā.

Sestdienas vakarā viņam paredzētas vakara lūgšanas aviobāzē ārpus Madrides, kur sapulcējušies simtiem tūkstoši svētceļnieku.

Pāvesta Benedikta XVI vizīte un vērienīgās Pasaules jaunatnes dienu svinības gan izraisījušas vietējo iedzīvotāju dusmas.

Kopš trešdienas Madrides ielās iziet tūkstošiem demonstrantu, kas protestē pret 50,5 miljonu eiro (35,49 miljonu latu) lielajiem izdevumiem, kurus prasīs Pasaules Jaunatnes dienu rīkošana.

Daži no protestētājiem apgalvo, ka patiesās pasākuma izmaksas, ierēķinot kārtības uzturēšanu, vēlāko vides sakopšanu un Jaunatnes dienu dalībniekiem piedāvātās atlaides, piemēram, sabiedriskajā transportā, pārsniegs 100 miljonus eiro.

Turpretī baznīca uzstāj, ka lielākā daļa izmaksu tikšot segta uz svētceļnieku rēķina, piebilstot, ka svētki nesīšot arī lielu papildu peļņu Spānijas tūrisma nozarei.

Tomēr daudzu acīs vērienīgais pasākums vienalga būs dzīres laikā, kad Spānijas ekonomika nonākusi smagās grūtībās un valdība spiesta īstenot sāpīgus taupības pasākumus, bet vispārējais bezdarba līmenis sasniedzis 20,89%, kamēr starp jauniešiem vecumā līdz 25 gadiem darbu nespēj atrast 45%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits