Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Pirms pāris nedēļām rumāņi vairākas dienas devās protestos, lai iebilstu pret parlamenta vēlmi dekriminalizēt korupciju

Rumānijā pērn par korupciju ierosinātas lietas pret 1300 amatpersonām

Rumānijā pērn pret gandrīz 1300 amatpersonām tika ierosinātas lietas par korupciju, kuras nodarītais kopējais zaudējumu apjoms sasniedzis 260 miljonus eiro, ceturtdien paziņojusi valsts galvenā pretkorupcijas prokurore.

Rumānijas Nacionālā pretkorupcijas direktorāta vadītāja Laura Kevesi Kodruca pavēstīja, ka aģentūra augsta līmeņa lietās vērsusies pret trīs ministriem, 17 likumdevējiem, 16 miertiesnešiem, kā arī 20 valsts kompāniju amatpersonām.

Iepazīstinot ar aģentūras ikgadējo ziņojumu, Kevesi norādīja, ka prokuroriem ir vajadzīgi paredzami likumi, lai darītu savu darbu.

Rumānijas valdība janvārī izdeva dekrētu par vairāku korupcijas noziegumu dekriminalizēšanu, kas izraisīja plašus protestus. Vēlāk šis rīkojums tika atcelts.

"Mēs vēlamies cīnīties pret korupciju," tomēr "šādas pūles ir jāatbalsta ar stabiliem likumiem un institucionālo ietvaru," uzsvēra Kevesi.

Rumānijas prezidents Klauss Johanniss nosauca valsts pretkorupcijas centienus par "nepieciešamiem (..) ja mēs vēlamies modernu valsti", piebilstot, ka "šī gada sākumā" tas tika "pārbaudīts".

"Rumānija ir ne tikai labās prakses paraugs, bet arī iedvesmas avots citu valstu pilsoņiem, publiski parādīt, ka viņi atsakās pieņemt korupciju," paziņoja prezidents.

 

Top komentāri

Skolnieciņš
S
Malači, bet, iespējams, arī pretēji! Varbūt Latvijā vajag sarīkot "šovu" pie Saeimas un Rīgas Pils? Piem., bomžu gājiens ar sūdumaisiem. Ja bomžus dzīs, tad policija sūdu ost dabūs.... Un bomži ies uzbrukumā. Tiem taču nav ko zaudēt... Cietumā vismaz ziemu siltumā un bezmaksas pārcietīs... © Skolnieciņš 1999-bezgalība ¦~{
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits