Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Sarkozī Kadafi miljonu lietā apsūdzēts korupcijā

Francijas eksprezidentam Nikolā Sarkozī trešdien izvirzītas apsūdzības korupcijā un nelegālā kampaņas finansēšanā, jo viņš, kā tiek apgalvots, pieņēmis vairākus miljonus eiro no bijušā Lībijas diktatora Muamara Kadafi 2007. gada vēlēšanu kampaņas finansēšanai, pavēstīja avots tieslietu struktūrās

Pēc pieciem izmeklēšanas gadiem un divām Sarkozī pratināšanas dienām tiesneši, kuri strādā ar viseksplozīvāko Francijas politisko skandālu, nosprieda, ka viņiem ir pietiekami daudz pierādījumu, lai apsūdzētu 63 gadus veco politiķi.

Sarkozī apsūdzēts korupcijā, nelegālā kampaņas finansēšanā un Lībijas valsts naudas slēpšanā, sacīja avots. Eksprezidents noliedzis, ka būtu darījis kaut ko pretlikumīgu.

Sarkozī otrdien un trešdien pratināja korupcijas lietu izmeklētāji saistībā ar apsūdzībām, ka viņš no Kadafi pieņēmis vairākus miljonus eiro, kas viņam nogādāti koferos ar naudu. Sarkozī apsūdzēts pasīvā korupcijā, kas tiek definēta kā korumpētās puses aizsāktā korupcija.

Trešdien vakarā eksprezidents tika atbrīvots no apcietinājuma un atgriezās mājās. Viņam noteikta tiesas uzraudzība.

Apgalvojumi par Kadafi finansējumu Sarkozī vēlēšanu kampaņai pirmoreiz atskanēja 2011. gada martā, kad toreizējais Francijas prezidents Sarkozī aģitēja par NATO vadīto militāro intervenci, kas palīdzēja gāzt Kadafi.

Jautājums aktualizējās 2016. gada novembrī pēc kāda uzņēmēja apgalvojumiem, ka viņš piegādājis Sarkozī pirmajai prezidenta vēlēšanu kampaņai trīs koferus ar naudu no Kadafi.

Francijas un Libānas uzņēmējs Zijāds Takiedīns paziņoja, ka viņš 2006. gada beigās un 2007. gada sākumā veicis trīs braucienus no Lībijas galvaspilsētas Tripoles uz Parīzi, vedot skaidru naudu Sarkozī kampaņai.

Katrā no šiem braucieniem Takiedīns vedis koferi, kurā bijuši no pusotra līdz diviem miljoniem eiro 200 eiro un 500 eiro banknotēs. Viņš piebilda, ka saņēmis šo naudu no Kadafi režīma militārā izlūkdienesta vadītāja Abdallāha Senusi.

 

Top komentāri

interesanti
i
Interesanti, kad beidzot Latvijā nelegālā kampaņas finansēšanā un Krievijas valsts naudas slēpšanā tiks apsūdzēti horeni, ždanokas un citi līdzīgie.
ak vai
a
Citāts: "Sarkozī apsūdzēts korupcijā, nelegālā kampaņas finansēšanā un Lībijas valsts naudas slēpšanā, sacīja avots." Ak, dies, cik noslēpumaini - "avots". Pilnīgi oficiāli pret Sarkozī tika ierosinātas 10 lietas un to pamatsaturs visiem ir zināms bez jebkādiem "avotiem". Kadafi naudas saņemšana ir tikai viena no šīm 10 lietām. Cita ir vēlēšanu kampaņas izdevumu pārsniegšana (atļauts tērēt 22,5 miljonus, bet iztērēts vismaz 41 miljons, pārsniegts par 18,5 miljoniem, gandrīz divreiz, bet bez izsekojamiem tēriņiem, kas ir kreiso uzņēmumu grāmatvedībā, vēl ir naudas aploksnes ierindas kampaņas īstenotājiem). Tad vēl noklausīšanās lieta. Vai arī 404 miljonu lieta, kurā Sarkozī esot iesaistīts kopā ar Lagardu (pašlaik SVF vadītāja). Tad lietas, kas saistītas ar ieroču tirdzniecību - Pakistānai, Saūda Arābijai, Kazahstānai (2 miljardi). Citi korupcijas gadījumi, piemēram, aptauju pasūtīšana par valsta naudu (9,4 miljoni) "saviem draugiem" bez konkursa.
Konrāds
K
Tādi goda vīri Eiropai ir vajadzīgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits