Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sarkozī: Pēc Lielbritānijas veto jaunajam ES līgumam veidojas divas Eiropas

Pēc Lielbritānijas veto jaunajam Eiropas Savienības (ES) līgumam veidojas "divas Eiropas", taču Lielbritānija netiks izslēgta no vienotā tirgus, pirmdien paziņoja Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Kā jau ziņots, ES līderi piektdien Briselē aizvadītajā samitā nespēja panākt vienošanos par jaunu līgumu, kas attiektos uz visām 27 bloka dalībvalstīm, lielākos iebildumus paužot tieši Lielbritānijai, jo tā vēlējās īpašas garantijas valsts finanšu sektoram. Tomēr vēlāk atlikušās 26 bloka dalībvalstis principiāli vienojās piedalīties jaunā eirozonas fiskālās disciplīnas līgumā.

"Mēs ar [Vācijas] kancleri darījām visu iespējamo, lai ļautu Lielbritānijai iesaistīties šajā līgumā. Taču tagad neapšaubāmi ir divas Eiropas," intervijā laikrakstam Le Monde skaidroja Sarkozī. "Viena [Eiropa] vēlas vairāk solidaritātes dalībvalstu starpā un vairāk uzraudzības. Otru saista tikai vienotā tirgus loģika."

Tikmēr, atbildot uz jautājumu, vai Lielbritānija joprojām paliks ES vienotajā tirgū, Sarkozī uzsvēra: "Mums Lielbritānija ir vajadzīga."

Tajā pašā laikā Francijas finanšu uzraudzības komisijas vadītājs Žans Pjērs Žujē nodēvējis Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona vadīto Konservatīvo partiju par "stulbāko" labējo partiju pasaulē.

"Ir reti tādi gadījumi, kad kāda Eiropas valsts atsakās panākt vienošanos, rupji sakot, finanšu lobija spiediena ietekmē," intervijā radio sacīja Žujē. "Es domāju, ka šajā gadījumā Lielbritānijas labējie pierādījuši, ka var būt visstulbākie, jo tie nerīkojas valsts interesēs, bet gan finanšu kooperāciju interesēs."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits