Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Slovākijas premjers Fico: Ukraina nav suverēna valsts

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico sestdien paziņojis, ka Ukraina neesot suverēna valsts un atrodoties pilnīgā ASV kontrolē.

Fico, kurš iestājas pret militāro palīdzību Kijivai un pret sankcijām, kam pakļauta Krievija, atkārtoti iebildis arī pret Ukrainas uzņemšanu NATO.

"Ukraina nav neatkarīga un suverēna valsts," sarunā ar sabiedrisko raidorganizāciju RTVS norādījis premjers. "Ukraina atrodas pilnīgā savienoto Valstu ietekmē un kontrolē."

Trešdien Užhorodā, kas atrodas Ukrainas rietumos pie robežas ar Slovākiju, Fico paredzēta tikšanās ar Ukrainas premjerministru Denisu Šmihaļu.

"Es viņam pavēstīšu, ka esmu pret Ukrainas dalību NATO un ka uzlikšu tai veto," piebildis Fico. "Tā būtu vienkārši pamats 3.pasaules karam, nekas vairāk."

Valdības vadītājs arī izteicies, ka sarunā ar Šmihaļu atkārtoti apstiprinās, ka Kijiva nesaņems nekādus ieročus no Slovākijas armijas vai valsts.

Fico, kas pats sen tiek apsūdzēts korupcijā, atļāvies arī paziņot, ka Ukraina esot "viena no visvairāk korumpētajām valstīm pasaulē". "Dievs vien zina, cik daudz jums nosūtītās palīdzības kut kur pazudusi," piebildis Slovākijas premjers.

Viņš arī apgalvojis, ka Krievijas uzsāktajam karam pret Ukrainu neesot militāra risinājuma un ka Ukrainai esot jāatsakās no daļas savas teritorijas.

"Nepieciešams zināma veida kompromiss, kas būs ļoti sāpīgs abām pusēm," uzsvēris Fico. "Uz ko gan viņi gaida? Ka krievi aizies? Tas nav reāli."

Slovākija ir viena no prokrieviskāk noskaņotajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina Bratislavas domnīcas "Globsec" 2023.gadā publicētais pētījums.

Tomēr, neskatoties uz Fico agresīvo retoriku, ES samitā decembrī vienīgi Ungārija bloķēja 50 miljardu eiro lielās palīdzības piešķiršanu Ukrainai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits