Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Šogad Eiropā pār Vidusjūru ieradušies vairāk nekā 100 000 nelegālo imigrantu

Kopš gada sākuma Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradušies vairāk nekā 100 000 nelegālo imigrantu, bet 2247 ceļā gājuši bojā, otrdien paziņojusi Starptautiskā Migrācijas organizācija (IOM).

No 1.janvāra līdz 3.jūlijam Itālijā ieradušies vairāk nekā 85 000 nelegālo imigrantu, gandrīz 9300 sasnieguši Grieķiju, nepilni 6500 ieradušies Spānijā un vairāk nekā 270 - Kiprā, liecina IOM dati.

Lai gan šie skaitļi ir lieli, tie ir krietni mazāki par pagājušā gada skaitļiem.

2016.gadā šai pat laika periodā Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, ieradās 231 503 nelegālie imigranti.

Pērn vairums migrantu devās no Turcijas uz Grieķiju, taču Eiropas Savienības (ES) un Ankaras martā noslēgtā vienošanās pielika punktu šim migrācijas maršrutam.

Šogad 85% migrantu, kas šķērsojušu Vidusjūru, izkāpuši krastā Itālijā.

Romā ceturtdien notiks neoficiāla ES tieslietu un iekšlietu ministru sanāksme, lai apspriestu migrācijas krīzi.

Itālija vēlas, lai arī citas Eiropas valstis atvērtu savas ostas kuģiem, kas nodarbojas ar nelegālo imigrantu uzņemšanu Vidusjūrā.

Arī IOM vadītājs Viljams Leisijs Svings otrdien aicināja izrādīt lielāku solidaritāti Itālijai migrācijas krīzes risināšanā.

"Izglābto migrantu uzņemšanu nedrīkst uzskatīt tikai par Itālijas jautājumu, tas jāuzskata par visas Eiropas jautājumu," norādīja IOM vadītājs.

Arī ANO Bēgļu aģentūra pirmdien brīdināja, ka Itālija drīz vairs nespēs uzņemt desmitiem tūkstošiem bēgļu, kas izkāpj tās krastos.

"Tas nav ilgtspējīgi. Nepieciešams, lai citas valstis pievienotos Itālijai un uzņemtos daļu no šīs atbildības," norādīja aģentūras pārstāvis.

Top komentāri

nu nu
n
sen pierādīts, ka nevalstiskās organizācijas sadarbojas ar cilvēku kontrabandistiem, lasi, ir cilvēku kontrabandisti paši. kāpēc šie nelieši netiek sodīti ar visu likuma bardzību? un kāpēc mums visu laiku skalo smadzenes, ka nēģeri, kas ir savākti lībijas teritoriālajos ūdeņos, ir jāuzņem eiropai, nevis jānogādā atpakaļ lībijas ostās, kā to paredz jūrniecības likumi?
ff
f
Un Itālija vēl pieprasa "solidaritāti" (tepat nedaudz agrāk publicētā rakstā)! Tas, ka viņu mafija un varbūt arī šīs "nevalstiskās organizācijas" gūst daļu ienākumus no cilvēku kontrabandas, nenozīmē, ka tagad visām ES valstīm jāuzņem un jāuztur visi Āfrikas iedzīvotāji, kas pārsvarā ir analfabēti un bez jebkādas kvalifikācijas, lai varētu ko jēdzīgi strādāt, turklāt ar iedzimtu slinkumu un gandrīz vai maniakālu vairošanās kāri!!!
Atilla
A
Eiropas kolonizācija turpinas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits