Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šolcs piekritis piegādāt Ukrainai modernu pretgaisa aizsardzības sistēmu

Vācija nodos Ukrainai modernas zenītartilērijas iekārtas, kā arī radarus raķešu pamanīšanai, uzrunājot Bundestāga deputātus, trešdien paziņojis Olafs Šolcs.

Vācijas valdības uzdevums ir gādāt par to, lai Krievijas diktators Vladimirs Putins negūtu uzvaru karā, ko viņš uzsācis pret Ukrainu, budžeta debašu laikā norādīja Šolcs. "Mūsu mērķis ir, lai Ukraina būtu spējīga sevi aizstāvēt un veiksmīgi to darītu."

Vācija Ukrainai "piegādes veic pastāvīgi kopš kara sākuma", apgalvoja Šolcs, norādot, ka piegādāti 15 miljoni munīcijas vienību, 100 000 granātu un vairāk nekā 5000 prettanku mīnu.

"Pavisam nesen valdība nolēma, ka mēs piegādāsim vismodernāko pretgaisa aizsardzības sistēmu, kāda Vācijai ir, IRIS-T," pavēstīja kanclers.

Tikmēr Turpinās sarunas ar Vācijas partneriem par Ukrainas tālāku apbruņošanu pret Krievijas agresiju.

Vācija arī plāno no Bundesvēra rezervēm piegādāt Ukrainai četras daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, koordinējot to ar ASV, ziņu aģentūrai DPA apliecinājuši avoti valdībā.

ASV karavīri apmācīs ukraiņu karavīrus darbam ar šīm sistēmām.

Arvien skaļāk izskanot kritikai par Šolca vilcināšanos nodot Ukrainai smago bruņojumu, kas tai nepieciešams, lai varētu atvairīt krievu agresiju, Berlīne beidzot izšķīrusies nosūtīt ukraiņiem pretraķešu aizsardzības sistēmu un agrās brīdināšanas radaru sistēmu.

Tomēr kritika turpināja skanēt arī trešdien, opozīcijas līderim Frīdriham Mercam kritizējot Šolcu par nepietiekamo atbalstu Ukrainai.

Smagais bruņojums, ko Berlīne apsolījusi, Ukrainu vēl nav sasniedzis, kaut gan pagājis vairāk nekā mēnesis, kopš Bundestāgs pieņēma rezolūciju par atbalsta nodrošināšanu, norādīja kristīgo demokrātu (CDU) līderis Mercs.

Opozīcijas līderis arī kritizēja Šolcu par izteikumiem, ka Maskava šajā karā nedrīkst uzvarēt, nevis vienkārši apliecinājis, ka "Ukrainai šajā karā ir jāuzvar".

Šolcs ir runājis pa telefonu ar Putinu, tomēr nav noteicis datumu, kad Ukrainas parlamenta spīkers ieradīsies Berlīnē, norādīja Mercs.

Viņš arī kritizēja Šolcu, ka tas nav spējis pieņemt konkrētus lēmumus, kamēr Merca vadītā konservatīvo frakcija mudināja kancleru paust skaidru nostāju, vai Ukrainai un Moldovai būtu piešķirams Eiropas Savienības kandidātvalstu statuss.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits