Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Somālijas islāmisti izpildījuši nāvesssodu sagūstītajam Francijas aģentam

Somālijas nemiernieku grupējums Shebab ceturtdien paziņoja, ka tas nogalinājis Francijas aģentu Denī Aleksu, kurš atradās kaujinieku gūstā kopš 2009.gada.

"Trešdiena, 2013.gada 16.janvāris, pulksten 16.30 pēc Griničas laika. Denī Aleksam ir izpildīts nāvessods," ceturtdien tviterī pavēstīja grupējums. Šo ziņu apstiprināja arī augsta ranga Shebab pārstāvis, solot, ka grupējums izplatīs "nāvessoda izpildes" audio un video ierakstus.

Francijas armija naktī uz sestdienu Somālijā īstenoja operāciju, cenšoties Aleksu atbrīvot, taču tā cieta neveiksmi. Viens franču karavīrs zaudēja dzīvību, turklāt Aleksu neizdevās atbrīvot. Operāciju veica Francijas ārējā izlūkošanas dienesta (GSE) vienība. Lēmums par bruņota spēka pielietošanu tika pieņemts tāpēc, ka teroristi trīs gadus atteicās no sarunām par ķīlnieka atbrīvošanu, kā arī tāpēc, ka ķīlnieks ticis turēts necilvēcīgos apstākļos.

Sestdien Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns paziņoja, ka operācijā gājis bojā viens karavīrs un vēl viens pazudis. Kaujinieku preses pārstāvis pirmdien pavēstīja, ka par pazudušu uzskatītais franču karavīrs no gūtajiem ievainojumiem miris. Franču amatpersonas iepriekš bija paudušas pārliecību, ka gūstā turētais Alekss nogalināts operācijas gaitā. Shebab pēc operācijas uzstāja, ka ķīlnieks ir dzīvs, bet par viņa likteni tikšot lemts vistuvākajā laikā.

Ledriāns sestdien atzina, ka Francijas karavīri par zemu novērtējuši islāmistu kaujinieku spēku. Ķīlnieka atbrīvošanas operācijā bija iesaistīti aptuveni 50 karavīri un vismaz pieci helikopteri. Operācijā nogalināti 17 islāmistu kaujinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits