Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Somija būvēs izturīgāku žogu uz robežas ar Krieviju

Lai pasargātu sevi no hibrīdajiem draudiem, Somija pastiprinās drošību uz robežas ar Krieviju un būvēs tur izturīgāku žogu, piektdien paziņojusi Somijas Iekšlietu ministrija.

Baidoties, ka Maskava varētu izmantot migrantus politiskā spiediena izdarīšanai, Somijas valdība plāno izmaiņas likumā, lai paātrinātu izturīgāka žoga būvniecību uz 1300 kilometru garās robežas ar Krieviju.

Likuma grozījumu mērķis ir uzlabot robežsardzes spējas tikt galā ar hibrīdajiem draudiem, paziņoja Somijas Iekšlietu ministrijas amatpersona, piebilstot, ka Krievijas iebrukums Ukrainā piešķīris šim jautājumam steidzamu raksturu.

Šobrīd uz Somijas robežas slejas viegli koka žogi, kas galvenokārt domāti lopu atturēšanai no ieklīšanas nepareizajā pusē.

Šķērsot robežu citās vietās, izņemot oficiālos robežas šķērsošanas punktus, ir aizliegts.

"Mēs tagad plānojam uzbūvēt izturīgāku žogu ar īstu barjeras efektu," sacīja Somijas Robežsardzes juridiskās nodaļas vadītāja Sanna Palo.

"Visticamāk, žogs nesegs visu austrumu robežu, bet tiks uzbūvēts vietās, kas tiek uzskatītas par vissvarīgākajām," sacīja Palo.

Liela migrantu pieplūduma gadījumā valdības ierosinātās izmaiņas atļautu pulcēt patvēruma meklētājus konkrētos robežas šķērsošanas punktos.

Plānots, ka likuma labojumi stāsies spēkā pēc iespējas ātrāk.

"Valdība vēlāk pieņems lēmumus par barjerām austrumu robežas kritiskajos apgabalos," norādīts iekšlietu ministres Kristas Mikonenas paziņojumā.

Valdība vēl nav noteikusi, kāds būs žoga būvniecības budžets.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Somija un Zviedrijā nolēma iestāties NATO. Maskava brīdinājusi, ka tā būtu liela kļūda ar tālejošām sekām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits