Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Spānijā izmeklēs U2 koncertu biļešu izpārdošanas apstākļus

Spānijas policija izmeklēs, kāpēc biļetes uz diviem gaidāmiem īru rokgrupas U2 koncertiem Madridē tika izpārdotas gandrīz nekavējoties, liekot faniem pārmaksāt pie spekulantiem, piektdien paziņojusi valdība.

U2 paziņoja par otra koncerta rīkošanu pēc tam, kad pāris minūšu laikā otrdien tika pilnībā izpārdotas biļetes uz pirmo koncertu 20.septembrī sporta zālē WiZink Center, kurā ir 16 000 vietu.

Uz 21.septembrī plānoto koncertu biļetes tika piedāvātas piektdien, un arī tās tika izpārdotas ļoti ātri.

Spānijas kultūras ministrs Injigo Mendess de Vigo pavēstīja, ka pēc pirmā koncerta biļešu tik ātras izpārdošanas aicinājis policiju sākt izmeklēšanu.

"Nav normāli, ka pāris minūtes pēc biļešu nonākšanas tirdzniecībā internetā neviena vairs nav palikusi," viņš paziņoja preses konferencē.

Tas kaitē faniem, kuri pēc tam spiesti vērsties pie citiem pārdevējiem, kuri biļetes tīmeklī piedāvā "par daudz augstāku cenu".

Pērn pēc līdzīgām problēmām saistībā ar citiem koncertiem tika izveidota valdības komisija, lai izpētītu iespējas grozīt Spānijas likumus, uzlabojot cīņu pret biļešu tālākpārdošanu par daudz augstāku cenu.

Biļetes uz diviem U2 koncertiem Madridē, kas maksāja no 35 līdz 195 eiro, interneta sludinājumu lapās tiek pārdotas pat par 500 eiro.

Varasiestādes uzskata, ka biļešu spekulanti izmanto programmatūras robotus, lai ātri iegādātos koncertu biļetes, kuras pēc tam var pārdot par uzpūstām cenām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits