Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Spānijā protestos pret taupības pasākumiem piedalījušies vairāk nekā 800 000 cilvēku

Spānijā trešdien protestos pret taupības pasākumiem piedalījušies 819 600 cilvēku, ceturtdien paziņojusi valdība, bet mediji un arodbiedrības lēš, ka demonstrantu skaits bijis vēl lielāks. Sporādiskajās demonstrantu sadursmēs ar policiju ievainoti 77 cilvēki, tostarp 43 likumsargi. 155 personas arestētas, informēja Iekšlietu ministrija, kuras aplēses uzskatāmas par salīdzinoši pieticīgām.

Piemēram, laikraksts El Pais, izmantojot fotoattēlus un aplēšot cilvēka pūļa blīvumu, novērtējis, ka Madrides centrā vien bija sapulcējušies aptuveni 175 000 cilvēku. Savukārt valdības amatpersonas ziņoja, ka demonstrācijā piedalījušies aptuveni 35 000 cilvēku.

Jau vēstīts, trešdien arodbiedrības pirmo reizi vienlaicīgi rīkoja streikus visās četrās finanšu krīzes nomāktajās eirozonas dienvidu valstīs - Spānijā, Itālijā, Portugālē un Grieķijā. Spānijā un Portugālē tika izsludināts vispārējs streiks, bet protesti pret taupības pasākumiem notika arī citviet Eiropā.

Visplašākie protesti notika Spānijā, kuras ekonomika kopš 2008.gada atrodas recesijā, bet bezdarbs pietuvojies 25% atzīmei. Spānijas lielākās arodbiedrības CCOO un UGT, kas rīkoja streiku, paziņojušas, ka trešdien streikojuši miljoniem strādājošo un vairāk nekā miljons piedalījušies protestos Madridē.

Visumā protesti pagājuši bez lieliem starpgadījumiem. Jaunieši Madridē aizdedzinājuši atkritumu tvertnes, izsituši logus ātrās ēdināšanas restorānu tīkla KFC restorānam un apmētājuši policistus ar pudelēm. Barselonā demonstranti aizdedzinājuši policijas autofurgonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits