Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Spānijas karaļa znotam draud apsūdzības liela mēroga korupcijā

Spānijas prokuratūra un tiesa pēta dokumentus, kas varētu liecināt par karaliskās ģimenes pārstāvja iespējamo saistību ar lielu korupcijas skandālu, vēsta laikraksts El Adelantado. Aizdomās tiek turēts Spānijas karaļa Huana Karlosa znots, savulaik slavenais sportists, rokasbumbas spēlētājs Injaki Urgandarins, kurš gandrīz 14 gadus ir precējies    ar monarha jaunāko meitu Kristīnu. Pašlaik 43 gadus vecais Palmas de Majorkas hercogs – šādu titulu sportists saņēma pēc precībām – strādā spāņu telefona kompānijā Vašingtonā.

Skandāls saistīts ar institūta Noss, kas specializējas sporta un tūrisma pasākumu organizēšanā, kā arī nodarbojas ar mecenātismu, darbībām.

Laikā no 2003. līdz 2006. gadam I. Urgandarins bija šī institūta priekšsēdētājs. Kā noskaidrojuši izmeklētāji, periodā no 2004. līdz 2006. gadam caur šo iestādi tika pārskaitīti un izzagti miljoniem eiro valsts līdzekļu. Bez tam runa ir arī par fiktīviem dokumentiem, kas iesniegti nodokļu inspekcijai.

Noos minētajā laikā Spānijas valdības uzdevumā organizēja virkni pasākumu Baleāru salās (neliels arhipelāgs Vidusjūras rietumos) un Valensijā, raksta The Guardian. Kā noskaidrojusi salu galvaspilsētas Palmas de Majorkas prokuratūra, institūts sadarbojies ar karaļa znotam piederošām privātām kompānijām, slēdzot ar tām lielus kontraktus, piemēram, par 1,2 un 3,2 miljoniem eiro, kurus apmaksājusi valsts. Prokuratūra uzskata, ka summas par darbiem ir ievērojami pārspīlētas, kamdēļ nodēvējusi šos kontraktus par fiktīviem.

Tāpat zināms, ka jau ir notikušas kratīšanas I. Urgandarinam piederošās privātās kompānijās un viņa bijušajā darba vietā institūtā.

I. Urgandarins arī nācis klajā ar oficiālu paziņojumu, kurā uzsvēris savu nevainīgumu un piebildis, ka viņa „profesionālā darbība” bijusi pareiza. Karaliska ģimene oficiāli atbalsta monarha znotu, norādot, ka „masu informācijas līdzekļi pasnieguši notikumus veidā, kāds skar monarha godu”. Tomēr tajā pašā laikā paziņots oficiāli paziņots arī par plāniem samazināt troņmantnieku skaitu, atbilstoši kuriem uz troni nevarēs pretendēt arī karaļa znots.

Pagaidām Injaki Urgandarinam nekādas apsūdzības nav uzrādītas, tomēr spāņu prese vēsta, ka tas varētu notikt jau janvāra pirmajās nedēļās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits