Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Spānijas valdība grib pagarināt ārkārtējo situāciju vēl uz mēnesi

Spānijas valdība gatavojas lūgt parlamentu vēl uz mēnesi pagarināt 14.martā izsludināto ārkārtējo situāciju, kas pašlaik ir spēkā līdz 24.maijam, paziņojis premjerministrs Pedro Sančess.

Līdz šim tā četras reizes pagarināta uz divām nedēļām, bet šis, pēc Sančesa teiktā, būtu pēdējais pagarinājums līdz pilnīgai Covid-19 krīzes pārvarēšanai.

Ja parlaments tam piekritīs, ārkārtējā situācija Spānijā būs spēkā līdz jūnija otrajai pusei.

Ar jauno koronavīrusu Spānijā inficējušies vairāk nekā 230 000 cilvēki un no Covid-19 miruši aptuveni 27 000 cilvēki, bet jaunākie dati liecina, ka slimības izplatība turpina palēnināties. Pēdējās diennakts laikā tā prasījusi 102 upurus, kamēr 2.aprīlī, kad epidēmija Spānijā bija sasniegusi maksimumu, tika ziņots par 950 upuriem vienā diennaktī.

Spānijas ieviestajā ārkārtējās situācijas režīmā, kas sākotnēji bija viens no stingrākajiem pasaulē, pēdējo divu nedēļu laikā pakāpeniski tiek noteikti atvieglojumi. Kopš 11.maija teritorijā, kurā dzīvo aptuveni puse Spānijas iedzīvotāju, atļauts apmeklēt āra kafejnīcas un pulcēties grupās līdz desmit cilvēkiem, bet no nākamās pirmdienas šie atvieglojumi attieksies jau uz trim ceturtdaļām iedzīvotāju. Tiesa gan, stingrāks režīms joprojām paliks spēkā vissmagāk cietušajos novados, tai skaitā galvaspilsētā un Madrides reģionā, kā arī Barselonā. 

Iepriekšējā reizē, kad Sančesa valdība lūdza pagarināt ārkārtējo situāciju, tā saskārās ar labējās opozīcijas iebildumiem, tomēr prasība galu galā tika apstiprināta.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits