Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Streika dēļ septiņās Vācijas lidostās atcelti visi reisi

Arodbiedrības Verdi izsludinātā vienas dienas streika dēļ septiņās Vācijas nozīmīgākajās lidostās piektdien atcelti visi reisi.

Ierēdņi, kā arī drošības un apkalpojošais personāls septiņās lidostās pievienojas plašākam streikam, kas notiek visā Vācijā.

Jau ceturtdienas vakarā pllkst.22 (plkst.23 pēc Latvijas laika) streiks sākās Hamburgas un Hannoveres lidostās. Vēlāk tam pievienojās arī Frankfurtes, Minhenes, Štutgartes, Brēmenes un Dortmundes lidostu darbinieki.

Septiņās lidostās tiek apkalpotas gandrīz divas trešdaļas Vācijas gaisa satiksmes pasažieru.

"Verdi" apliecinājis, ka izņēmums tiek attiecināts uz militāriem un medicīnas reisiem. Arodbiedrība sola, ka streika laikā tiks nodrošinātas palīdzības piegādes Turcijai un ar Minhenes Drošības konferenci saistīti reisi.

Vācijas lidostu asociācijas ADV aplēses liecina, ka plānota 2340 reisu atcelšana, kas var ietekmēt gandrīz 300 000 pasažieru.

Trešdien Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" datoru sistēmas problēmu dēļ, kuras izraisīja celtniecības darbu laikā pārrauti optiskās šķiedras kabeļi, tika atcelti apmēram 1300 reisu. Savukārt ceturtdien nedarbojas vairāku Vācijas lidostu interneta vietnes.

"Verdi" un civildienesta darbinieku asociācija "dbb" pieprasa algu paaugstināšanu par 10,5% jeb vismaz 500 eiro aptuveni 2,5 miljoniem darbinieku federālās valdības un vietējo pašvaldību dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits