Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

SVT: Latvijas uzņēmums pie Gotlandes krastiem uzpilda degvielu Krievijas kuģiem

Igaunijas kompānijai piederošs Latvijas uzņēmums Fast Bunkering no tankkuģa pie Gotlandes krastiem nodrošina degvielas bunkurēšanas pakalpojumus Krievijas kuģiem, radot bažās Zviedrijas iestādēm, ka avārijas gadījumā varētu tikt nodarīts kaitējums videi, ziņo Zviedrijas sabiedriskā televīzija SVT.

Izmantojot publiski pieejamos datus par kuģu kustību, SVT noskaidrojusi, ka degviela lielākoties tiek uzpildīta kuģiem, kas dodas uz Krieviju vai ir ceļā no tās. Vairākumā gadījumu tie ir kuģi, kas pieder tā dēvētajai Krievijas ēnu flotei, - tie ir veci kuģi, kuri bieži vien nav apdrošināti.

"Tā ir tikšķoša vides bumba," sacījis Upsalas Universitātes pētnieks Henriks Vahtmeisters.

Kuģu bunkurēšana pie Gotlandes krastiem sākusies pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā un ir likumīga, vēsta SVT.

Degviela tiek uzpildīta no tankkuģa "Zirkone", kura operators ir "Fast Bunkering". Tankkuģim ir Kipras karogs, un tā apkalpē esot Krievijas pilsoņi, ziņo SVT. 

Pagājušajā gadā Zviedrijas krasta apsardze sākusi izmeklēšanu par pārkāpumiem vides jomā, kurā galvenā uzmanība tika pievērsta tam, ka uzņēmumam nebija Zviedrijas Transporta aģentūras izsniegtas atļaujas. Izmeklēšana tagad ir pabeigta, taču prokuratūra secinājusi, ka nav vērts pieprasīt tiesisko palīdzību no Latvijas, jo nav paredzams, ka tas varētu novest pie lielāka soda nekā naudas sods, vēsta SVT.

"Fast Bunkering" vadītājs Aleksejs Volkovs e-pasta vēstulē SVT norādījis, ka Krievijai noteiktās sankcijas netiekot pārkāptas, bet tankkuģa apkalpe esot apmācīta rīkoties jebkurā situācijā, kas var rasties jūrā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Fast Bunkering" 2022.gadā strādāja 6,467 miljonu eiro apgrozījumu un 531 359 eiro peļņu. Uzņēmums dibināts 2007.gadā, tā pamatkapitāls ir 4 953 603 eiro. "Fast Bunkering" pieder Igaunijā reģistrētajai kompānijai "Baltic Sea Bunkering".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits