Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 22. maijs
Emīlija

Telekanāls: Grieķija gatavojas evakuēt Idomeni imigrantu nometni

Grieķija plāno otrdien rīta pusē rīkot policijas operāciju, lai evakuētu Maķedonijas pierobežā stihiski izveidojušos nelegālo imigrantu nometni, atsaucoties uz avotu policijā, pirmdien vēsta Grieķijas telekanāls Mega.

Uz Idomeni nosūtīti papildspēki, lai palīdzētu pārvietot 8500 nelegālo imigrantu.

Runājot ar ziņu aģentūru AFP, avots policijā apstiprināja, ka tiek gatavota operācija, tomēr atteicās apstiprināt, ka tā notiks jau otrdien.

Cits avots policijā sacīja, ka papildspēki tiek pārvietoti uz šo apvidu, lai "novērstu reakciju no imigrantu mazākuma puses, kuriem varētu būt negatīva reakcija". Tomēr viņš noliedza, ka evakuācija piespiedu kārtā varētu notikt jau visdrīzākajā laikā.

"Vairumam migrantu nebūtu problēmu [nometni] pamest. Tiek sperti daži piesardzības soļi, lai izvairītos no nepatīkamas notikumu attīstības," sacīja avots, vienlaikus noliedzot, ka būtu paredzēta pilnīga nometnes evakuācija.

Atsaucoties centieniem panākt, lai imigranti pārceltos uz organizētām nometnēm, Idomeni nometni divu nedēļu laikā pametuši 2500 cilvēku.

"Pēdējo divu nedēļu laikā ir īstenoti mēreni evakuācijas centieni (pārliecināšanas ceļā), un tā rezultātā ir izvākušies 2500 cilvēku. Tas turpināsies," sacīja otrs policijas pārstāvis.

Idomeni nometne izveidojās pēc tam, kad Maķedonija un pārējās Balkānu valstis nolēma slēgt savas robežas Āzijas un Āfrikas nelegālajiem imigrantiem, kas caur to teritoriju vēlējās sasniegt Vāciju un citas pārtikušās Rietumeiropas zemes.

Kareivīgi noskaņotu imigrantu grupas vairākkārt centušās ar varu izlauzties cauri Grieķijas-Maķedonijas robežai. Lai novērstu kārtējo šādu mēģinājumu, Maķedonijas policija pagājušajā mēnesī bija spiesta likt lietā asaru gāzi, un toreiz sadursmēs ievainojumus guva 260 cilvēki.

Pateicoties Eiropas Savienības (ES) un Ankaras līgumam, nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju pēdējā laikā ir sarukusi, vienlaikus aktivizējies cilvēku kontrabandas maršruts no Lībijas uz Itāliju.

Pērn ES ieradās vismaz 1,2 miljoni nelegālo imigrantu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits