Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Timošenko lūdz Eiropas palīdzību cīņā pret Ukrainas diktatoru

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko aicinājusi Eiropu palīdzēt Ukrainai atbrīvoties no "diktatora" - prezidenta Viktora Janukoviča.

Notiesātā politiķe, kura šobrīd izcieš septiņu gadu cietumsodu par Ukrainai neizdevīgā gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju, pirmdien žurnāla "Newsweek" Polijas izdevumā publicētajā intervijā mudina Ukrainas opozīciju un Eiropas valstis rīkoties pirms 28.oktobrī Ukrainā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

"Mums jāsāk rīkoties nevis pēc vēlēšanām, bet gan pirms tām," Timošenko advokāti citē politiķes teikto. "Pēc vēlēšanām jau būs par vēlu."

"Bez Eiropas kopienas atbalsta mums nav lielu izredžu gūt panākumus. Turklāt mums būtu jāmudina pasaule neatbalstīt diktatoru un neizlikties ticam, ka viņš reformē valsti," uzsver bijusī premjerministre. Viņasprāt, priekšvēlēšanu kampaņa jau šobrīd ir negodīga. "Tiesu sistēma, vēlēšanu komisijas, vadošie mediji, kas atrodas režīma kontrolē, policija un valsts institūcijas pazemo tautu" un politiķus, kas tiem nepakļaujas, apgalvo Timošenko, paužot pārliecību, ka Janukoviča "politiskā nāve" ir tikai laika jautājums.

Timošenko arīdzan atzīst - viņa bažījas, ka Ukraina kādu dienu varētu sadalīties un zaudēt savu suverenitāti. Taču vienlaikus uzsver, ka "šīs bailes dod man spēku".

2011.gada oktobrī Timošenko tika piespriests septiņu gadu cietumsods par Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, bet viņai varētu tikt piespriesti vēl 12 gadi cietumā, ja tiesa atzīs viņu par vainīgu jaunajos apsūdzības punktos.

Pagājušajā nedēļā Ukrainas Augstākā tiesa atstāja spēkā spriedumu un Timošenko piespriesto septiņu gadu cietumsodu par dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Pašreiz Timošenko lietu skata Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT). ECT 28.augustā sāka izskatīt Timošenko sūdzību slēgtā sēdē. Timošenko uzskata, ka pret viņu ierosinātās lietas ir politiski motivētas. Janukovičs savukārt skaidro, ka Timošenko savulaik pārkāpusi amata pilnvaras, piekrītot noslēgt līgumus bez pienācīgām konsultācijām. Janukovičs arī apgalvo, ka viņš vienīgi īsteno kampaņu tīras valdības ideālu vārdā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits