Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Traģiski bojāgājušā Polijas prezidenta vārdā iecerēts nosaukt ielu arī Viļņā

Viļņas pilsētas padome trešdien gatavojas pieņemt lēmumu nosaukt aviokatastrofā traģiski bojāgājušā Polijas prezidenta Leha Kačiņska vārdā ielu galvaspilsētas centrā, vēsta ziņu portāls "Alfa.lt".

Nelielajai ieliņai gar Viļņas centrālā pasta ēku, kas atzarojas no Ģedimina prospekta, šobrīd faktiski nav nosaukuma, bet kartēs tā atzīmēta ar Konstantīna Sirvīda ielas vārdu - tāpat kā iela gar pasta ēkas otru pusi, portālam pastāstījis Viļņas vicemērs Vidmants Martikonis. Viņš nav slēpis, ka šāds pamudinājums saņemts no Ārlietu ministrijas.

Aviokatastrofas upuru piemiņu otrdien ar klusuma brīdi godināja Lietuvas Seims.

"Lehs Kačiņskis paliks vēsturē kā viens no nedaudzajiem pasaules politiķiem, kuri neupurēja savas vērtības īslaicīga pragmatisma interesēm un mācīja to gan saviem tautiešiem poļiem, gan mums, lietuviešiem," parlamenta sēdē izteicās spīkere Irēna Degutiene.

Ideja par ielas nosaukšanu L.Kačiņska vārdā izskanējusi arī Gruzijā.

Kā vēstīts, saistībā ar šo traģēdiju Lietuvā izsludinātas triju dienu sēras. Jau sestdienas vakarā upuru piemiņas mises notika Viļņas katedrālē un Aušras vārtu kapelā.

Otrdien grupa Lietuvas Seima deputātu devusies uz Varšavu, lai godinātu Polijas prezidenta un citu bojāgājušo delegācijas locekļu piemiņu.

Uz Polijas valsts vadītāja bērēm gatavojas doties gan Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas ar Kačiņski tikās Viļņā divas dienas pirms liktenīgās aviokatastrofas, gan bijušais prezidents Valds Adamkus, kas ar viņu savulaik daudz sadarbojies ārpolitikas jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits