Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Turpinoties bēgļu krīzei, sarūk Merkeles popularitāte

Nerimstot kritikai par Vācijas kancleres Angelas Merkeles politiku saistībā ar bēgļu krīzi, viņas popularitāte nokritusies līdz šogad zemākajām atzīmēm, liecina jaunākās sabiedriskās domas aptaujas.

Merkeles atbalsta reitings pagājušās nedēļas laikā nokrities par trim procentpunktiem līdz 49% atzīmei, teikts pētījumu centra Forsa, žurnāla Stern un telekanāla RTL aptaujā.

Atbalsts Merkeles Kristīgo demokrātu savienībai un tās Bavārijas partnerorganizācijai Kristīgi sociālajai savienībai (CDU/CSU) nokrities par vienu procentpunktu līdz 40%.

"Fakts, ka CDU/CSU zaudējusi vienu procentpunktu, ir skaidrojams ar kritiku, ko Merkelei viņas bēgļu politikas dēļ veltīja Bavārijas premjers (CSU līderis) Horsts Zēhovers," sacīja Forsa vadītājs Manfrēds Gilners, piebilstot, ka vēlētāji CDU/CSU soda par domstarpībām pašu starpā.

Labējo populistu partija Alternatīva Vācijai nav spējusi gūt labumu no elektorāta bažām par nelegālo imigrantu pieplūdumu, un tās atbalsts joprojām ir palicis 4% līmenī - zem iekļūšanai Bundestāgā nepieciešamās 5% atzīmes.

No CDU/CSU iekšējās nesaticības ieguvēja ir biznesam draudzīgā Brīvo demokrātu partija. Tās popularitāte pieaugusi par vienu procentpunktu un ir sasniegusi 5% līmeni.

Atbalsts Merkeles koalīcijas partneriem sociāldemokrātiem palicis 24% līmenī, bet opozīcijas "zaļajiem" un kreiso ekstrēmistu partijai Die Linke (Kreisie) - 10% līmenī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits