Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tusks: EK prezidenta amatā nav obligāti jābūt "spices kandidātam"

Kandidātiem uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu nav obligāti jābūt no Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu partiju sarakstu vadošo kandidātu, tā dēvēto "spices kandidātu", vidus, uzskata Eiropadomes prezidents Donalds Tusks. "Nav jābūt nekādam automātiskumam" izraudzīšanās procesā, pēc Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmes, kurā tika apspriests process, bet ne konkrēti kandidāti, sacīja Tusks.

"Neviens nevar tikt izslēgts. Ja kāds ir vadošais kandidāts, tas nav diskvalificējošs apstāklis," viņš sacīja. "Gluži pretēji - tas izredzes var palielināt."

Vismaz divos no ES augstākajiem amatiem būtu jābūt sievietēm, piebilda Tusks, norādot, ka šādai nostājai ES līderu vidū ir ievērojams atbalsts.

"Vismaz tāds ir mans plāns un arī manas personīgās ambīcijas," norādīja Eiropadomes prezidents.

Eiropas politiskajā kartē līdz ar nule kā notikušajām EP vēlēšanām iezīmējoties jaunām robežām, otrdien no jauna pamanāmas kļuvušas Vācijas un Francijas domstarpības jautājumā par to, kas stāsies Žana Kloda Junkera vietā EK prezidenta amatā.

No Francijas prezidenta Emanuela Makrona otrdien teiktā bija noprotams, ka viņam EP konservatīvo frakcijas - Eiropas Tautas partijas (EPP) - līdzšinējā priekšsēdētāja vācu politiķa Manfrēda Vēbera nonākšana augstajā amatā nešķiet piemērota, savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele apliecināja, ka joprojām atbalsta Vēberu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits