Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tusks ierosina Eiropas Komisijas prezidenta amatu atdot sociālistiem

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks ierosinājis Eiropas Savienības (ES) augstāko amatu sadales projektu, kas paredz Eiropas Komisijas (ES) prezidenta amatu atdot sociālistiem.

Tas nozīmē, ka Manfrēds Vēbers šo matu neiegūs, lai gan viņa pārstāvētā centriski labējā Eiropas Tautas partija (EPP) maijā notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ieguva visvairāk balsu.

Tusks ar savu projektu iepazīstinājis EP deputātus, ar kuriem viņš svētdien ticies pirms vakarā paredzētā ES ārkārtas samita, kurā dalībvalstu līderi spriedīs par bloka augstāko amatu sadali.

Lai gan Tuska projektā konkrēti vārdi nav minēti, pirms EP vēlēšanām sociāldemokrāti kā savu vadošo kandidātu izvirzīja pašreizējo EK viceprezidentu Fransu Timmermansu.

Taču pret viņa kandidatūru kategoriski iebilst vairākas Centrāleiropas valstis.

Tuska piedāvātais projekts paredz, ka EPP tiktu divi citi ES augstākie amati – ES ārlietu dienesta vadītāja un EP priekšsēdētāja krēsli.

Savukārt liberāļu kandidātam tiktu atvēlēts Eiropadomes prezidenta amats.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
cerams peec shii pazinjojuma sho klaunu Tusku vairs neviens par pilnu nenjems. shitos sociaalisma ideju paarnjemtos jaapadzen ar suudainu mietu.
re kā
r
Tusks ir parādījis savu īsto seju. Man allaž likās aizdomīgi, ka pretī konservatīvajai Likumības un taisnīguma partijai Polijā tiek nostādīta "labējā pilsoniskā platforma". Sanāca, ka Polijā visi ir labējie. Tagad ir skaidrs, ka Tuska partija nav nekāda labējā. Tāpat, kā Latvijā dažas partijas tēlo labējas, tādas nebūdamas. Vai spējat kaut uz vienu sekundi iztēloties, ka labēja partija atbalstītu imigrantu uzņemšanu?
30 centi
3
Polijas kvislings.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits