Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Tusks: Leienas izraudzīšana bija demokrātiska

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks mudināja Eiropas Parlamenta (EP) deputātus atbalstīt Eiropas Komisijas prezidenta amatam nominēto Vācijas politiķi Urzulu fon der Leienu, sakot, ka Eiropas Savienības (ES) līderu lēmums bijis demokrātisks.

"Dažiem [Eiropas] Parlaments reprezentē īsto Eiropas demokrātiju," sacīja Tusks, piebilstot, ka citiem tā ir ES līderu padome, ņemot vērā viņu "spēcīgo demokrātisko leģitimitāti".

"Patiesībā šādiem disputiem ir maza jēga, jo abas institūcijas ir demokrātiskas," norādīja Tusks.

Viņš pauda cerību, ka izvēle par labu divām sievietēm ES vadošajos amatos "iedvesmos daudzas meitenes un sievietes cīnīties par savu pārliecību un dedzīgajām idejām". "Es arī ceru, ka tas iedvesmos EP tā lēmumos."

EP deputāti šodien apspriež Eiropadomes piedāvātos kandidātus ES institūciju vadītāju amatiem.

Dalībvalstu līderi uz EK prezidenta amatu oficiāli izvirzījuši Vācijas aizsardzības ministri Urzulu fon der Leienu, kura pārstāv centriski labējo Eiropas Tautas partiju (EPP). Lai Leiena kļūtu par EK prezidenti, viņas kandidatūra vēl ar balsu vairākumu jāapstiprina EP.

Starptautiskā Valūtas fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda izvirzīta Eiropas Centrālās bankas vadītāja amatam, un Beļģijas premjerministrs Šarls Mišels izvirzīts Eiropadomes prezidenta amatam.

Uz ES ārlietu dienesta vadītāja amatu izvirzīts sociālistu pārstāvis un pašreizējais Spānijas ārlietu ministrs Žozeps Borreljs.

Jau ziņots, par EP priekšsēdētāju 3. jūlijā ievēlēts sociālistu kandidāts Dāvids Marija Sasoli. Saskaņā ar vienošanos Sasoli EP priekšsēdētāja amatu ieņems divarpus gadus, bet pēc tam viņu vajadzētu nomainīt EPP pārstāvim.

Top komentāri

Riziks
R
Ne, Leienas izraudzisana nebija demokratiska, bet ta bija prostiticija ES augstakaja limeni. So amatu ir jaienem Manfredam Veberam ka TP vadonim EP velesanas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits