Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Ukrainā armijai pievienojušies 600 ieslodzīto

Ukrainā jau vairāk nekā 600 ieslodzīto pievienojušies armijai, un patlaban notiek viņu sagatavošana, pavēstīja tieslietu ministrs Deniss Maļuska.

"Jau 613 ieslodzītie ir iznākuši [brīvībā] un pievienojušies Bruņotajiem spēkiem, veic atbilstošu sagatavošanos," telemaratona ēterā sacīja ministrs.

17.maijā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstīja likumu, kas dažām ieslodzīto kategorijām paredz pirmstermiņa nosacītas atbrīvošanas iespēju, lai viņi varētu piedalīties karā pret krievu iebrucējiem.

Atbilstoši situācijai 25.maijā 4300 ieslodzīto iesnieguši pieteikumus par dienestu armijā, liecina Tieslietu ministrijas aplēses.

"Tās būs vienības, kurās pagaidām būs tikai personas, kas izcieta sodu. Tas ir, tās būs monolītas vienības, kurās nebūs citu karavīru. Šajā jautājumā es neesmu gluži pārliecināts, ka tā ir labākā opcija, bet atkal - karavīri zina labāk," atzina Maļuska.

"Mēs vēl neesam nonākuši līdz tam, lai šīm vienībām dotu kaujas uzdevumus, notiek to sagatavošana. Iespējams, situācija vēlāk mainīsies. Un izvēle starp jaukta un nejaukta sastāva vienībām tiks izdarīta par labu otram variantam," skaidroja ministrs.

"Bet pagaidām tās ir atsevišķas vienības, tās ir triecienvienības," norādīja Maļuska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskava: Uz karu Ukrainā nosūtīti 10 000 migrantu

Krievija uz karu Ukrainā nosūtījusi aptuveni 10 000 migrantu, kas saņēmuši Krievijas pilsonību, pavēstījis Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits