Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Ukraina brīdina par Lepenas iekļaušanu melnajā sarakstā

Ukraina trešdien brīdināja, ka varētu liegt valstī ieceļot Francijas prezidenta amata kandidātei Nacionālās frontes līderei Marinai Lepenai, kas nesen Krievijas veikto Krimas aneksiju raksturoja kā leģitīmu soli.

"Nākot klajā ar paziņojumiem, kuros atkārtota Kremļa propaganda, franču politiķe izrāda necieņu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei un pilnībā ignorē starptautisko tiesību pamatprincipus," teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Šajā sakarībā mēs atgādinām, ka šādiem paziņojumiem un soļiem, kas pārkāpj Ukrainas likumus, obligāti būs sekas, kā tas jau ir bijis attiecībā uz zināmiem franču politiķiem, kuriem liegta ieceļošana Ukrainā," norādīja ministrija.

Kā šonedēļ vēstīja Francijas televīzija, Lepēna esot teikusi, ka Krievijas veiktā Krimas aneksija neesot nelegāla, jo Krimas iedzīvotāji referendumā esot atbalstījuši pussalas pievienošanu Krievijai.

ANO Ģenerālā asambleja referendumu, kas tika sarīkots Krievijas okupācijas karaspēka klātbūtnē, atzinusi par nelikumīgu.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Top komentāri

Trollis JT
T
Nabaga Marina! Līdz šim taču viņa katru vīkendu brauca uz Kijevu pirkt Porošenko šokolādes. Nu vairs nekā!
No Popes
N
Sāksim ar to ka šobrīd pie varas esošie cilvēki tur atrodas nelikumīgi, likumīgais prezidents tika gāzts ar amerikosu iejaukšanos un ar amerikosu finansējumu.
...
.
Un? Ko tālāk? Katrs trešais otras lielākās ES valsts pilsonis viņu atbalsta. Droši vien īpaši labvēlīga pret Latviju nebūs ar visu veiksmes stāstniecību un Dienvideiropas aplikšanu. UK un Francija ir ES militārās lielvaras, kamēr Vācijā armija trenējas ar slotu kātiem ieroču vietā (no raksta Foreign Affairs par to, kādēļ Vācija un Merkele nekādi nevarot būt brīvās pasaules līdere). Saucas reālpolitika, kurā Latvija līdz šim kā mazs bērns. Kādas dienas atpakaļ atkal Rimšēvičs bija atļāvies gaudot līdzi Weidmenn par to, cik garām ECB intervences. Tā tikai turpināt, vajag Dienvideiropas nokaitināšanu novest arvien augstākos līmeņos. Tikai pēc tam nevajag brīnīties, ka Latvija var palikt visai viena, kad Vācijā arī valdību sāks vadīt Šrēdera sociāldemokrāti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits