Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Ukrainas armija apturējusi Krievijas karaspēku Harkivas virzienā un veic pretuzbrukumus

Ukrainas armija apturējusi Krievijas karaspēku Harkivas virzienā un veic pretuzbrukuma pasākumus, paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes pārstāvis pulkvedis Ihors Prohorenko.

"Situācija ir sarežģīta. Aizsardzības spēki turpina aizsargāties mūsu valsts austrumos un dienvidos (..). Galvenās darbības notiek Harkivas apgabalā, Doneckas apgabalā. Kas attiecas uz Harkivas virzienu - ienaidnieks veic uzbrukuma operācijas ar mērķi izveidot buferzonu. Tagad ienaidnieks ir apturēts, situācija tiek kontrolēta, tiek veiktas pretuzbrukuma darbības," šodien Kijivā paziņoja Prohorenko.

Pēc viņa teiktā, okupanti veic ofensīvas darbības arī Harkivas apgabala austrumos, plānojot apiet Kupjanskas pilsētu no austrumu puses, taču bez panākumiem. Viņš arī norādīja, ka gandrīz visā frontes līnijas garumā turpinās asas kaujas. "Aizsardzības spēki nodara lielus zaudējumus iebrucējiem, aktīvi darbojas mūsu artilērija, bezpilota sistēmas, aviācija," viņš piebilda.

Komentējot situāciju Sumu un Čerņihivas apgabalos, Prohorenko sacīja, ka tā tiek kontrolēta.

Viņš norādīja, ka Krievija savā teritorijā pulcē karaspēku, katru dienu veic gaisa un artilērijas triecienus apdzīvotajām vietām pierobežā, izmanto bezpilota lidaparātus, cenšas iznīcināt kritisko infrastruktūru, uzbrūk ar raķetēm un droniem "Shahed".

"Aizsardzības spēki ir informēti par ienaidnieka plāniem un dara visu, lai tos sagrautu. Tiek veikti pasākumi, lai (..) pārtvertu iniciatīvu kaujas laukā," viņš sacīja.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits