Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Ukrainas pirmajai lēdijai pozitīvs Covid-19 testa rezultāts

Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska piektdien pavēstīja, ka viņai veiktā Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs.

42 gadus vecā Zelenska arī apliecināja, ka dzīvesbiedra prezidenta Volodimira Zelenska un viņu divu bērnu testu rezultāts ir negatīvs.

"Esmu saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu," sociālajā tīklā "Facebook"  norādīja Zelenska.

Pirmā lēdija apliecināja, ka jūtas labi un ievēro pašizolāciju.

Viņa atzina, ka pozitīvs testa rezultāts bijis pārsteigums, jo abi ar vīru centušies ievērot sociālās distancēšanās noteikumus un sevi aizsargāt.

Savukārt Ukrainas prezidenta preses  dienests paziņoja, ka saistībā ar Volodimira Zelenska sievas inficēšanos ar jauno koronavīrusu pieņemts īpašs prezidenta darbības protokols, kas atbilst gan spēkā esošajām tiesiskajām normām,  gan sanitāri epidemioloģiskajām prasībām.

Zelenskim katru dienu tik veikts Covid-19 tests un medicīniskā apskate.

Ukrainas prezidents ierobežojis to personu loku, ar kurām tiekas klātienē, un visas apspriedes rīkos tiešsaistē.  Zelenskis uz laiku atcēlis visas oficiālās tikšanās klātienē, nepiedalīsies masu pasākumos un nedosies darba braucienos ārpus Kijevas. Klātienē viņš tiksies tikai ar apsargiem un tuvākajiem palīgiem, vēsta Ukrainas prezidenta preses dienests.

Ceturtdien Ukrainas varasiestādes atzina, ka, valstij mazinot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, jauno inficēšanās gadījumu skaits ir satraucošs.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Ukrainā sasniedzis 870, bet inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta 29 753 cilvēkiem, liecina līdz piektdienai apkopotie dati.

Ukrainas prezidents mudinājis amatpersonas viest skaidrību par to, kāpēc no jauna strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits.

"Vienīgi drošības pasākumu ievērošana pasargās mūs no saslimšanas draudiem un paglābs ekonomiku no karantīnas," norādīja Zelenskis.

42 gadus vecais līderis izpelnījās nopēlumu, kad pagājušajā nedēļā Hmeļnickas apmeklējuma laikā ieradās kafejnīcā bez maskas.

Daži eksperti skaidro, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis, jo palielinājies Covid-19 testu skaits.

Karantīnas ierobežojumi pakāpeniski tika mazināti maija beigās un jūnija sākumā, atsākot sabiedriskā transporta, arī metro, tālsatiksmes un tuvo reisu vilcienu, kustību.

Iekšzemes lidojumi atsākās 5.jūnijā, bet pirmdien tiks atsākta starptautiskā aviosatiksme.

Top komentāri

Cepums
C
Daži eksperti skaidro, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis, jo palielinājies Covid-19 testu skaits. Vabūtās mazāk testēties vajag,sazin cik degunos un rīklēs tas kociņš pirms jau pabijis,otra lieta ka sazin kas varētu būt pašā testā,kļūdas jeb citas jokainības
Irlielāmērāticams
I
ka pirmais džentlmenis arī būs aplipinājies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits