Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vācijā aizturēti Latvijas iedzīvotāji par viltotas naudas izplatīšanu

Par viltotas naudas izplatīšanu pirmstiesas apcietinājumā Dienvidvācijas pilsētā Rēgensburgā pagājušajā nedēļā nonākuši četri Latvijas iedzīvotāji. Viņi aizturēti jau ceturtdien, taču piekritīgā Bavārijas Kriminālpārvalde presi par to informējusi tikai tagad.

Paziņojumā teikts, ka ceturtdien kādā Rēgensburgas aptiekā iegriezies vīrietis, kas mēģinājis īstenot vienu no vecākajiem viltotas naudas „legalizēšanas“ paņēmieniem, proti, apmaksāt sīku pirkumu – šinī gadījumā: higiēnas preces – ar lielas naudaszīmi palīdzību - 100 eiro banknoti. Piedāvātā naudaszīmē 58 gadus vecajam aptiekāram gan šķitusi pietiekami aizdomīga, lai veiktu sīkāku tās pārbaudi. Tās gaitā vairākas pazīmes nepārprotami liecinājušas par viltojumu.

Naudas „atmazgātājs“ tad esot steidzīgi pametis notikuma vietu un iekāpis gaidošā markas Nissan džipā ar Latvijas valsts numuru. To uzmanīgais aptiekārs paguvis pierakstīt un nekavējoties nodot tālāk vietējai policijai, kas jau divdesmit minūtes vēlāk spēkratus apstādinājusi uz  automaģistrāles A3 pie Noitraublingas. Mašīnā atradušies pavisam četri Latvijas iedzīvotāji: 44 gadus vecais šoferis, kāds 43 gadus vecs bezdarbnieks, kāds 54 gadus vecs avioinženieris un 33 gadus veca sekretāre, kas kompānijai pievienojusies gan tikai Tēgeles lidlaukā Berlīnē.

Pārmeklējot aizturētās personas, likumsargi pie visām kopā uzgājuši 67 viltotas 100 eiro banknotes, bet dažādās automašīnas paslēptuvēs – vēl 924 falsifikātus. Tas liek domāt, ka noķertās izplatītāju grupas rīcībā bijuši pavisam 100 000 eiro viltotu naudaszīmju paskatā, no kurām tā līdz aizturēšanai apgrozībā vairāk vai mazāk veiksmīgi laidusi deviņas banknotes.

Bavārijas Kriminālpārvaldes eksperti starplaikā noskaidrojuši, ka Rēgensburgā konfiscētie viltojumi, domājams, tapuši Itālijā, bet aizturēto Latvijas iedzīvotāju rokās nonākuši Polijā. 44 gadus vecais vīrietis pratināšanas gaitā atzinies, ka falsifikātu izplatīšanas nolūkā ar saviem līdzbraucējiem esot plānojis „Eiropas turneju“ pa Vāciju, Dāniju un Zviedriju. Pirmās instances tiesai Rēgensburgā nosakot četriniekam pirmstiesas apcietinājumu, šis ceļojums tagad gan negaidīti aprāvies.

Par viltotas naudas izplatīšanu Vācijā draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, bet šādas naudas iegūšana ir vēl atsevišķi sodāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits