Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vācijā aizturēts vīrietis varētu būt saistīts ar Parīzes terora akta rīkotājiem

Kā sestdien paziņojis Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers, ir "pamats uzskatīt", ka pagājušajā nedēļā Vācijas dienvidos aizturētais vīrietis, kura automašīnā atrasti automātiskie ieroči un sprāgstvielas, bijis saistīts ar uzbrucējiem Parīzē.

"Ir pamats uzskatīt, ka tas, iespējams, ir saistīts" ar terora aktiem Parīzē, uzstājoties partijas konferencē, paziņoja Zēhofers.

Kā ziņots, Bavārijas policija iepriekš apstiprināja, ka 5.novembrī ikdienišķas pārbaudes rezultātā uz vienas no automaģistrālēm kāda aizdomās turamā automašīna tika atrastas "daudzas mašīnpistoles, revolveri un sprāgstvielas".

Tomēr policijas pārstāvis atteicās apstiprināt šī vīrieša iespējamo saistību ar terora aktiem, kas naktī uz sestdienu tika sarīkoti Parīzē un kuros noslepkavoti vismaz 132 cilvēki.

"Nevaru jums pateikt, ko viņš gatavojās darīt ar ieročiem," norādīja policijas pārstāvis.

Tajā pašā laikā Zēhofers uzsvēra, ka šī vīrieša aizturēšana "parāda, cik mums svarīgi būt zināmā skaidrībā, kas atrodas mūsu valstī un kas caur to ceļo".

Viņš atkārtoti uzsvēra nepieciešamību pastiprināt Eiropas ārējo robežu kontroli, kā arī katras Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts nacionālo robežu uzraudzību.

Tikmēr žurnāla Focus tīmekļa vietne ziņo, ka vīrietis bijis no Melnkalnes un ka viņš atteicies sniegt jebkādas liecības, kā arī atteicies no advokāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits